Hava Durumu

Kontrolden çıktı! 20 gün sonra Dünya'ya çarpabilir

Çin'in ilk prototip uzay istasyonu olan Tiangong-1'in daha önce kontrolsüz bir şekilde uzay boşluğunda dolaştığı ve Dünya'ya düşeceği haberleri ayyuka çıkmıştı. Ancak Tiangong-1'in kontrolünün tekrar sağlandığı ve uzay istasyonunun okyanus üzerinde insanlara zarar vermeyecek bir noktaya düşürüleceği söylenmişti. Maalesef planlar bozuldu. Çin'in gözbebeği Tiangong-1'in kontrolü tekrar kaybedildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kontrolden çıktı! 20 gün sonra Dünya'ya çarpabilir

Çin hükümetine ait Tiangong-1 uzay istasyonu ile iletişim tamamen kesildi. Bilim insanlarına göre, zehirli maddelerle dolu Tiangong-1 uzay istasyonu en geç 1 ay içerisinde Dünya'ya düşecek.

TİANGONG-1 NİSAN'A KADAR DÜNYA'YA ÇARPACAK

Avrupa Uzay Ajansı'nda (ESA) faaliyetler yürüten bilim insanları, yaptıkları açıklama ile afacan uzay istasyonunun 1 ay içerisinde Dünya'ya düşeceğini duyurdu. Bilim insanları tam olarak tarih vermese de 21 Mart ile 6 Nisan tarihleri arasında uzay istasyonunun Dünya atmosferinden geçeceğini söylerken, asıl tehlikeli noktaya özellikle dikkat çekti.

BİLİM İNSANLARI: 'TEHLİKE KAPIDA'

Buna göre, Çin'in uzay istasyonu sağlığa zararlı kimyasallarla yüklü. Bu kimyasalların uzay istasyonu ile birlikte Dünya atmosferine girmesiyle birlikte Hidrazin adı verilen zehirli bir maddenin yayılacağı tahmin ediliyor. Bundan dolayı Dünya çapında faaliyetlerde bulunan çeşitli bilim otoriteleri, istasyonun düşme evrelerinin ivedilikle takip edilmesini istiyor.

TİANGONG-1 NEREYE DÜŞECEK?

Uzay istasyonunun düşeceği noktaya vereceği fiziksel zararlar şöyle bir kenara dursun, bu zehirli maddeler yüzünden yaşanacak çevre felaketinin oldukça kalıcı olması öngörülüyor. Şimdilik uzay istasyonunun nereye düşeceği hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor ancak Tiangong-1'in ülkemiz sınırlarına düşmesi olasılıklar arasında...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.