Hava Durumu

Konut fiyatlarında indirim kampanyası! 41 firma katılıyor...

Bankalardan gelen faiz indirimi sonrası bir hamle de konut sektörü yetkililerinden geldi. 41 firma 15 Mayıs'tan 15 Haziran'a kadar sürecek kampanya kapsamında peşin ve kredili alımda yüzde 20 indirim yaptı, peşinat tutarını ise yüzde 5'e çekti.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Konut fiyatlarında indirim kampanyası! 41 firma katılıyor...

Son iki çeyrektir düşüş trendine giren konut satışlarını canlandırmak adına hükümetin son günlerde attığı adımların ardından, gayrimenkul sektörünün çatı örgütleri GYODER, İNDER ve KONUTDER de 15 Mayıs'tan geçerli olmak üzere peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası başlattı. Kampanya 15 Haziran'a kadar 30 gün süreyle geçerli olacak.

Kampanya kapsamında ev almak isteyenler yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Peşin ve banka kredili ödemelerde kampanya kapsamında yüzde 20 indirim alabilecek. Kampanya boyunca fiyatlara zam yapılmayacağı da taahhüt ediliyor. Kampanya 41 firmayı kapsıyor.

Kampanyaya katılan firmalar arasında Ağaoğlu, Sinpaş, Tahincioğlu, Sur Yapı, Teknik Yapı, Demir İnşaat, Babacan İnşaat, Nef, DAP Yapı, İş GYO, Kuzu İnşaat, Artaş gibi firmaların katıldığı belirtildi. Kampanyanın toplam 150 projede hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Konut sektörünü canlandırmak adına hükümet geçtiğimiz günlerde tapu harçlarında indirime gitmiş, bazı konutlarda yüzde 18 olan KDV oranını da yüzde 8'e düşürmüştü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından kamu bankaları öncülüğünde bankalar konut kredi faizlerini yüzde 1 sınırının altına çekmeye başlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.