Hava Durumu

Konya'da talihsiz kadın tuvaletini yaparken bebeğini kaybetti

Konya'da 33 haftalık hamile kadın, tuvalet ihtiyacını giderirken doğum yapınca büyük şok yaşadı. Sağlık ekipleri bebeğin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Konya'da talihsiz kadın tuvaletini yaparken bebeğini kaybetti

Konya'nın Selçuklu ilçesinde 36 yaşındaki L.K., 5 yıl önce çocuğunu düşürünce tekrar anne olmaya karar verdi. Tekrar hamile olduğunu öğrenen ve büyük sevinç yaşayan kadın inanılmaz bir olayla büyük yıkım yaşadı.  33 haftalık hamile kadın, tuvalet ihtiyacını giderirken bebeğin tuvalete düştüğünü gördü. Büyük şok yaşayan kadın hemen yakınlarına haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri bebeğin öldüğünü tespit etti. Doğum yapan L.K. ise ambulansla Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

ANNE ADAYLARINA ÖNEMLİ UYARI

Yaşanan olayı değerlendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Naim Ünsal, "Bu aslında hastanın doğum ağrısını fark etmeyip hastaneye yetişememesi, esasında ilginç bir vaka. Yani normalde bir annenin doğum ağrılarının başlaması ile bitişi arasında 10-12 saatlik bir süre olur ve hastaların yüzde 99'u sağlık kurumuna ulaşır. Nadiren ben de asistanlık dönemimden hatırlıyorum, araç içinde doğum yapan ve hastane kapılarında doğum yapan hastaları. Tabi o çocuklar canlı doğardı. Bu tuvalette doğum ile ilgili bir şey söyleyeyim.

Sağlık kurumlarında biz şunu yaparız; anne tuvaletim geldi dediği zaman hissettiği tuvalet hissi değil Doğum kanalına girmiş çocuğun baskısından anne tuvaleti gelmiş gibi hissediyor. Bu da özellikle beşinci aydan sonra yaşanan bir durum... Anne adayları beklenmedik ani bir refleks gibi tuvalet ihtiyacı hissettikleri zaman tuvalete gitmesinler. O tarz ani bir tuvalet ihtiyacı söyledikleri zaman mutlaka sağlık kuruluşlarına gelsinler. Tecrübelerimizden biliyoruz, hasta 'benim tuvaletim geldi' der.' Biz izin vermeyiz. Çünkü muayene ettiğimiz zaman hastanın tuvaleti zannettiği şey bebeği olmuş olur çoğu zaman ve bebek doğduğunda bir tuvalet ihtiyacı olmadığı anlaşılır" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.