Hava Durumu

Korkunç! Hava yastığı küçük çocuğun boynunu kırdı!

Aydın'da meydana gelen trafik kazasında, aracın ön koltuğunda annesinin kucağında oturan 4 yaşındaki Furkan Tülek, hava yastığının boynunu kırması sonucu yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korkunç! Hava yastığı küçük çocuğun boynunu kırdı!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Süleyman Tülek (38) idaresindeki 09 F 4343 plakalı otomobil ile Nurlan Jafarli (23) idaresindeki 09 HD 300 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada Süleyman Tülek, eşi Münevver ve oğulları Furkan yaralandı. Görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri hastalara müdahale etti. Kaza sırasında ön koltukta annesinin kucağında olan 4 yaşındaki Furkan Tülek, açılan hava yastığının boynunu kırması sonucu yaşamını yitirdi.

KAZA YAPAN ARKADAŞLARINA YETİŞMEK İÇİN...

Kazaya neden olan Nurlan Jafarli'nin kırmızı ışık ihlali yaptığı belirlendi. "Arkadaşlarımın kaza yaptığı bilgisini aldım, yetişmek için hızlı gidiyordum." ifadesini verdiği iddia edilen Azeri sürücü gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'ÇOCUK KOLTUĞU' UYARISI

Kazanın ardından Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş'tan 'çocuk koltuğu' uyarısı geldi. Verilere göre, dünya üzerinde her 3 dakikada bir çocuğun trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Bakırtaş, "Karayolları Trafik Kanunu'na göre araçta çocuk koltuğu bulundurmamanın cezası 108 lira ile 10 ceza puanıdır. 150 santimetreden kısa ve 36 kilogramın altında olan çocukların ön koltukta oturması yasaktır. Araçta çocuk koltuğu olmasına rağmen kullanmayıp, çocuğu kucakta taşımanın da cezası aynıdır. 50 kilometre hızla giden bir araçta kaza meydana geldiğinde çocuk koltuğu ve emniyet kemeri yoksa 18-20 kilogram ağırlığındaki bir çocuk 500 kilogramlık ağırlığa eşit hızla ileri doğru fırlıyor. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın can güvenliğini trafikte sağlamalıyız. Çocuk koltuğu olmadan çocuğunu arabaya bindiren ebeveyn, onun hayatını tehlikeye attığını aklından çıkarmamalı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.