Hava Durumu

Korkunç iddia: 'Biri 15 dakikada cesedi parçaladı, diğerleri paketledi'

El-Cezire, Cemal Kaşıkçı'nın Konsolosluk'ta nerede öldürüldüğü tespit edildiğini duyurdu, Türk yetkililere dayandırılan haberde cesedin 15 dakikada parçalandığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korkunç iddia: 'Biri 15 dakikada cesedi parçaladı, diğerleri paketledi'

Resmi işlemler için 2 Ekim'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giden ve daha sonra ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili kan donduran bir iddia daha ortaya atıldı. El-Cezire, Cemal Kaşıkçı'nın nerede ve nasıl öldürüldüğünün tespit edildiğini duyurdu.

İddiaya göre, Kaşıkçı içeriye girdikten sonra Suudi infaz timi gazetecinin üzerine atladı ve Kaşıkçı'yı zorla üst kata taşıdı. Kaşıkçı'yı doğrudan Konsolos Uteybi'nin odasına götüren infaz timi burada Kaşıkçı'ya herhangi bir sorgu uygulamadan doğrudan öldürdü. Adli tıp uzmanı cerrah Salah Tabiki Kaşıkçı'nın cesedini 15 dakikada parçaladı. Salah Tabiki Kaşıkçı'nın cesedini parçalarken yardımcıları da kesilen parçaları paketliyordu.

El Cezire, söz konusu iddiaları Türk yetkililere dayandırdı.

KAŞIKÇI OLAYI

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın başkonsolosluktan çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.