Hava Durumu

Koronavirüs alarmı! Türkiye sınırını kapattı...

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8'e yükselmesinin ardından Türkiye'den flaş bir karar geldi. Türkiye, İran sınırını kapattı, tüm uçuşlar durduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2020 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2020 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüs alarmı! Türkiye sınırını kapattı...

Türkiye'ye komşu olan İran'da koronavirüs nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye-İran sınırı giriş çıkışlara kapatıldı.

DİLUCU SINIR KAPISI DA KAPATILDI

Öte yandan, Nahçıvan Dilucu Sınır Kapısı da kapatıldı. Aralık ilçesi Kaymakamı Mustafa Görmüş'ün olay yerinde inceleme yaptığı ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

Iğdır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "İran'da görülen korona virüsü vakalarına karşı ilimiz sınır ili olması sebebiyle her türlü emniyet ve sağlık tedbirleri ilk andan itibaren alınmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haber ve yorumlara lütfen itibar etmeyiniz" denildi.

BAKAN KOCA AÇIKLADI: KOMŞUMUZLA SINIRLARIMIZI GEÇİCİ OLARAK KAPATMA KARARI ALDIK

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca ise şunları söyledi:

Alarm anlamına geliyor. Bu haber üzerine korona virüs bilim kurulumuz toplantılarını yaptı. Her ihtimal masaya yatırıldı. Tüm kuruluşlarımızla görüşmeler gerçekleştirildi. İran Sağlık Bakanı ile görüştüm. Cumhurbaşkanımız da konuyu çok yakından takip etmekteler. Bilim Kurulu'muzun önerdiği alınması gereken tüm kararların alınmasını söylediler. 

İran'da 3 adet kara hudut kapımız bulunuyor. Buna ilaveten Iğdır'dan özel Nahcivan'daki Dilucu Sınır Kapısı da bulunuyor.

İlave tedbirlere ihtiyaç duyulmuştur. Komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık. Kara ve demiryolu geçişleri saat 17.00, tüm uçuşlar ise tek taraflı ve geçici olarak saat 20.00 itibariyle durduruldu

İran'dan Türkiye'ye gelişler durdurulmuş oldu. 

İRAN'A DA SIÇRAMIŞTI

Çin'in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs İran'a da sıçramıştı. İran'da şimdiye kadar 8 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 43. 

Türkiye'nin haricinde, Irak, Pakistan, Türkmenistan da İran sınırını kapatmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.