Hava Durumu

Koronavirüs can almaya devam ediyor! Ölü sayısı korkunç boyutlarda...

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her gün gelen 'son dakika' haberleriyle tüm dünyayı dehşete düşüren corona virüsü sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 910'a yükseldi. Virüs Çin dışında neredeyse 30 ülkeye yayılırken, Çinli yetkililer 40 binden fazla kişinin virüsle enfekte olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2020 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüs can almaya devam ediyor! Ölü sayısı korkunç boyutlarda...

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan dün akşam yapılan açıklamada, Wuhan şehrinde 97 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu gelişmeyle birlikte küresel ölçekte ölü sayısı 910'a yükseldi. Corona virüsü nedeniyle şimdiye kadar Çin ana karası dışında Hong Kong ile Filipinler'de birer ölümlü vaka görüldü. Çin'deki vaka sayısı 40 bin 171, Çin dışında ise 539'a çıktı.

Küresel çapta "acil durum" ilan eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsün yayılmasının engellenmesi için çalışma yürütmek üzere bölgeye bir ekip gönderdi.

Araştırma görevine, Kanadalı Epidemiyoloji Uzmanı Bruce Aylward'ın öncülük edeceği açıklandı.

BAZI İŞ YERLERİ KEPENK AÇACAK

Alınan önlemlerin arından hayalet şehre dönen Çin'de, bugün bazı iş yerleri açılacak olmasına rağmen birçok iş yeri kepenk açmayacak ve beyaz yakalı çalışanlar evden çalışmaya devam edecek.

Beijing'in en yoğun metro hatlarından birinde trenler boş kalırken, seyahet eden az sayıda yolcunun tamamının da maske taktığı gözlemlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.