Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle, her gün yüzlerce insan hayatını kaybediyor. Salgının en çok etkilediği şehirlerin başında gelen İstanbul'da da vefat sayılarındaki artış sürüyor. İstanbul'da bulaşıcı hastalıklardan hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu Kilyos Mezarlığı'na defnediliyor.
Türkiye'de koronavirüsten en çok etkilenen il olan İstanbul'da salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin cenaze işlemleri, koruyucu tedbirler alınarak dini usullere göre gerçekleştiriliyor. Çoğu cenaze namazı ise az sayıdaki cemaat tarafından kılınıp toprağa veriliyor.
Birçok aile bu süreçte karantinada olduğu için evden çıkamıyor yakını olmayan cenazelerde ise cenaze namazında saf tutanlar cenaze işlemini yapan personeller oluyor.
Koronavirüs kaynaklı ölenler tabutlarla toprağa veriliyor
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin cenazesi tabutlarla toprağa veriliyor. Bunun nedeni ise hem hastalığın yayılmasını önlemek hem de ilerde cenaze sahipleri farklı bir mezarlığa defin etmek istediğinde süreci hızlandırmak.
Cenaze işlemini yapan personeller özel kıyafetler kullanıyor
Virüsün Türkiye'de görüldüğü andan itibaren sağlıkçılar gibi cenaze işlerine bakan çalışanlar da büyük risk grubunda zor şartlar altında, fedakarca mücadele ediyor. Son günlerde yükselişe geçen ölümler nedeniyle yükleri daha da artan gasilhane çalışanları ve cenaze işlemlerine bakan personellerin özverisi sayesinde morglarda ve mezarlıklarda herhangi bir yoğunluğun veya kargaşanın yaşanmadığı da dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte artan vaka ve ölüm sayısına rağmen morglarda ve mezarlıklardaki özverili çalışmaları dikkat çekti.
Defin işlemini gerçekleştiren mezarlık çalışanlarına cenazenin hangi hastalıkla ilgili bulaşıcı olduğuna dair bilgilendirme yapılıyor, çalışanlar cenaze yıkama sırasında eldiven, tıbbi maske, siperlik ve sıvı geçirmez önlük kullanıyorlar.
Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin cenazesine defin öncesi ya da sonrası dezenfeksiyon ihtiyacı bulunmuyor, özellikle cenazenin kefenlenip tabutun içerisine koyulduğu ana kadar eldiven kullanmak zorunlu. Morglar ise her gün belirli aralıklarla dezenfekte ediliyor.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da donmuş havuzun üzerinde yürüyebileceğini id...
Bursa'da işçileri almaya giden servis otobüs...Bursa'nın İnegöl ilçesinde seyir halindeki servis ar...
Bursa'da yollar buz pistine döndü! Kayan kay...Bursa'da etkili kar yağışı sonrası buz tutan yollard...
Aman dikkat! Bursa'da buzda kayan adamın aya...Bursa'da buzda kayıp düşünce ayağı 3 yerinden kırıla...
Bursa'da alt geçit kamyonete geçit vermedi!Bursa'nın İnegöl ilçesinde kamyonet alt geçide sıkış...
Dikkat çeken analiz! İnşaat sektörü için teh...Sekiz çeyrek art arda daraldıktan sonra, pandemi dön...
Daha göreve başlamadan Türkiye'ye saldırdı: ...Bugün yemin töreni ile göreve resmen başlayacak Joe ...
Hastane koridorunda korkunç anlar! Kalbine s...Diyarbakır'da bir kadın, kalp krizi geçiren erkek ar...
İki başkan devreye girdi, Bursaspor'da maaş ...İçerisinde bulunduğu mali sıkıntılar sebebiyle mevcu...
Telefonlar susmuyor, stoklar eridi... Talep ...Önümüzdeki dönemde kuraklık yaşanacağı endişesi vata...
FETÖ üyesi firari eski emniyet müdürü yakalandıAnkara'da FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesi ile meslek...
Bursa'nın can damarında sevindiren gelişme!Bursa'da yüzde 90 seviyelerinde kuruyan Gölbaşı Bara...
112 filosu Bursa'da güçlenmeye devam ediyor!Sağlık Bakanlığı tarafından Bursa İl Sağlık Müdürlüğ...
Eren-2 Lice operasyonu başlatıldı!"EREN-2 LİCE" Jandarma Komando,Jandarma Özel Harekat...
20 Ocak 2021 altın fiyatları!Haftanın üçüncü işlem gününde çeyrek altın fiyatları...