Hava Durumu

Koronavirüs testli, sağlık servisli otel odası! Gecelik fiyatı dudak uçuklatıyor

İsviçre'nin lüks otel markalarından Le Bijou Hotel, koronavirüs testi ve oda içi sağlık servisi gibi hizmetler sunan "karantina daireleri" kurdu. Bu dairelerin günlük fiyatı ise 800 ile 2000 dolar arasında değişiyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2020 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüs testli, sağlık servisli otel odası! Gecelik fiyatı dudak uçuklatıyor

Lüks bir İsviçre oteli markası olan Le Bijou, koronavirüs testi ve oda içi sağlık hizmetlerini de içeren "karantina daireleri" kurdu.

Bu dairelerden birinde konaklamanın maliyeti gecelik 800 $ ile 2.000 $ arasında değişiyor. Sunulan 'hizmetler' arasında yiyecek teslimatı ve kişisel şefin yanı sıra özel bir spor salonu, oda içi spa uygulamaları ve home ofis imkanları da bulunuyor.

Le Bijou otelde daha önce konaklayanlar arasında Para Avcısı lakabıyla tanınan Para Avcısını Yakalamak (Wolf of Wall Street) kitabının yatırımcısı milyoner Jordan Belfort ve Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak da yer alıyor.

Le Bijiou Otel müşterilerine 500 dolarlık  COVID-19 testine ek olarak, 1.800 dolara günde iki kez hemşire ziyareti, günde 4.800 dolara  ise 24 saat boyunca hemşire gibi 'hizmetler' de sunuyor.

Le Bijou CEO'su Alexander Hübner, karantina hizmetini, klasik üç gecelik rezervasyonların azalması ve 14 gün veya daha fazla süre için yapılan rezervasyonların artmasını fark ettikten sonra hayata geçirme kararı aldığını ifade etti. Hübner, müşterilere neden konaklamalarını uzattıklarını sorduğunda ise, birçoğunun özel olarak karantina için daire rezervasyonu yaptığını öğrendiğini söyledi. Otelde check-in ve check-out sırasında insan temasını ortadan kaldıran otomatik sistemler de kullanılıyor.

İsviçre'de sağlık sistemi tarafından karşılanan COVID-19 testini 500 dolara sattığı ve salgın nedeniyle fırsatçılık yaptığı için yoğun eleştiri alan Le Bijou'nun sözcüsü de "Karantina sürecini evden uzakta geçirmek isteyenler ve ücretsiz dinlenecek bir yere ihtiyacı olan yerel sağlık çalışanları için güvenli ve konforlu konaklama yerleri sağlayabiliyorken kepenk kapatmak mantıklı değil" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.