Hava Durumu

Koronavirüsü fırsata çevirebilirsiniz!

Çin'de karantina nedeniyle insanlar evlerinden çıkamıyor. Bunun bir sonucu olarak da yerel kaynaklar Çin'de yaşanan aile içi şiddettin ve boşanma sayılarının arttığını söyledi. Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz, karantinada kalan çiftlerin evde yapabileceği 6 etkinliği açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüsü fırsata çevirebilirsiniz!

1-Özel bir akşam yemeği

Birlikte yapacağınız bir akşam yemeği, hem iyi zaman geçirmenizi sağlar hem de harika bir romantizm yaşamanızda etkili olur. Şimdi şöyle düşünün, birlikte bir akşam dışarı çıksanız, iyi bir restoranda örneğin et, salata, tatlı ve şaraptan oluşan bir menü seçseniz, ne kadar ödersiniz? Ben size söyleyeyim kişi başı en az 200 TL. Oysa bu yemeği evde yaparsanız harcayacağınız para en fazla 100 TL. Öyleyse 300 TL tasarruf ettiniz.

2-Kokteyl gecesi

Birlikte eğlenmek için müzikli bir bara gidiyordunuz, değil mi? Şimdi evden çıkamamak sizi sinir etse de bar ortamını evinize getirebilirsiniz. Mutlaka müzik dinleyecek küçük de olsa bir sisteminiz vardır.

Spotify'dan eğlenceli bir liste yapıp müziğinizi açın. Evdeki içkileri, meyve sularını, odaları kullanarak ve tabii Google'dan yararlanarak damak zevkinize uygun kokteyller yapın. İkişer kadeh içseniz, 200 TL tasarruf edersiniz.

3-Sinema gecesi

Artık herkes dijital film ve dizi platformlarından birine üye. Üyelik ücretini de zaten aylık olarak verdiğinize göre aslında tüm filmler bedavaya geliyor. Güzel bir sinema gecesi yapabilirsiniz.

Işıkları karartın, mısırınızı patlatın, içeceğinizi alın, koltuğa yayılın ve birbirinize sarılarak istediğiniz filmi izleyin. Arada öpüşmek de serbest. Biletti, mısırdı, içecekti, yol parasıydı derken en az 150 TL de buradan tasarruf ettiniz.

4-Banyo ve masaj

Evde küvetiniz varsa mum ışığı ve müzik eşliğinde birlikte bir köpük banyosu yapabilirsiniz. Romantizmin dozunu artırmak istiyorsanız, küvetteki suya gül yaprakları da atabilirsiniz. Küvetiniz yoksa birbirinize masaj yapabilirsiniz.

Yakın tütsüleri, sevdiceğiniz uzansın yatağa, siz de sihirli parmaklarınızla dokunun vücuduna. Normalde iki kişi bir SPA'ya gitseniz 1 saatlik seansa 250 TL ödersiniz. Bu para cepte kaldı.

5-Spor aktivitesi

Evden çıkmak henüz yasak değil ama kalabalık yerlerde bulunmayın. Yani spor salonuna gitmeyin ama spor yapın. Eşinizle kısa yürüyüşlere çıkın. Olmadı evde de spor yapabilirsiniz.

YouTube'dan açacağınız spor videolarıyla TV karşısında hem formunuzu koruyun hem de eğlenceli vakit geçirin. Bu da size en az 100 TL tasarruf sağlar.

6-Kahve ve kitap

Uzun süredir evde okunmayı bekleyen kitaplarınızı elinize almanın vakti geldi. Şöyle güzel bir kahve yapın kendinize, koltuğunuza rahat rahat oturun ve yazarın dünyasına doğru yolculuğa çıkın.

Bunu ayrı ayrı yapıp daha sonra kitabın sizde yarattığı hisleri birbirinize anlatabilirsiniz. Hem paylaşımınız artar hem de bu etkinliği bir kafede yapacak olsanız 2 kişi için harcayacağınız 80 TL cebinizde kalır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.