Hava Durumu

Kremlin'den Navalny'nin iddiasına sert tepki: Küstahça, asılsız, kabul edilemez!

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus muhalif Navalny'nin zehirlenme olayının arkasında Rusya Devlet Başkanı Putin'in olduğu yönündeki iddiası için "Küstahça, asılsız, kabul edilemez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kremlin'den Navalny'nin iddiasına sert tepki: Küstahça, asılsız, kabul edilemez!

Rus muhalif Aleksey Navalny zehirlenme olayının arkasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bulunduğunu söyleyerek, "Bu suçun arkasında Putin'in olduğunu iddia ediyorum ve başka alternatife sahip değilim" ifadelerini kullanmıştı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Rus muhalifin iddiasına Kremlin'den yanıt geldi.

''ASILSIZ VE KABUL EDİLEMEZ''

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov söz konusu iddiaya sert tepki göstererek Putin'e yönelik iddiaların "küstahça, asılsız ve kabul edilemez" olduğunu belirtti. Peskov, "Rusya Devlet Başkanı'na yönelik bu tür suçlamaların kesinlikle asılsız ve kabul edilemez olduğuna inanıyoruz" dedi.

Navalny'nin hakaretlerle dolu olan söyleminin kendilerini Devlet Başkanı ile aynı seviyeye koymaya çalışanların iyi bildiği bir yöntem olduğunu belirten Peskov, Putin'in siyasi mücadeledeki gerçek rakiplerinin diğer kişiler olduğunu ifade etti. Navalny "Onlar yarı ve marjinal değiller, gerçek muhaliflerdir. Bu nedenle ilerleyen zamanlarda bu konuda herhangi bir yorumda bulunmayacağız veya açıklama yapmayacağız" diye konuştu.

SORUŞTURMA GÜVENCESİ

Peskov, Rusya'nın Navalny'nin zehirlenme olayına yönelik soruşturma yapılmasına dair güvence verirken, bunun için Rusya'nın Navalny'ndan alınan örneklere dair bilgi alması gerektiğini bir kez daha dile getirdi.

''HAYATI RUSYA'DA KURTARILDI''

Navalny'nin Rusya'ya dönme planına da değinen Kremlin Sözcüsü Peskov, "Herhangi bir Rus vatandaşı her an evine dönebilir, burada kahramanlık yoktur. Ülkemizde tedavi görebiliyorlar ve neredeyse herkes bunu yapıyor. Ülkemizde hayatlar kurtarılıyor ve bu hastanın hayatı da Rusya'da kurtarıldı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Omsk kentinden 20 Ağustos'ta Moskova'ya dönerken uçakta fenalaşan ve zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif lider Aleksey Navalny, 22 Ağustos'ta tedavisi için Almanya'nın başkenti Berlin'e getirilmişti. Berlin'deki Charite Hastanesi 24 Ağustos'ta Navalny'nin zehirlendiğine dair bulgulara rastlanıldığını açıklamıştı.

Açıklamanın ardından Rusya İçişleri Bakanlığının Sibirya Federal Bölgesi'ne bağlı Ulaştırma Servisi 27 Ağustos'ta olayla ilgili ön soruşturma başlatmış, ilk edinilen delillerde zehirlenmeye dair bir kanıtın bulunmadığı ifade edilmişti. Geçtiğimiz 2 Eylül'de ise Navalny'nin kan örneklerinde Novichok ile zehirlendiğine dair "kesin kanıtlar" bulunduğu belirtilmişti. Aleksey Navalny'nin ailesi ise Rus muhalifin zehirlenmesinde Rusya'nın sorumlu olduğunu savunmuş ancak Kremlin iddiaları yalanlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.