Hava Durumu

Kriptolara dev operasyon! Yüzlerce asker hakkında gözaltı kararı...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, FETÖ'nün "sözde imamı" ile ankesörlü veya sabit kontörlü hatlardan irtibatı tespit edilen 122'si muvazzaf 271 asker hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir'de 75 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kriptolara dev operasyon! Yüzlerce asker hakkında gözaltı kararı...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın yönettiği operasyonda 271 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah 05.00 sularında operasyon için düğmeye basan İstanbul Terörle Mücadele şube Müdürlüğü şüphelilere ait adreslerde hakimlik kararı ile arama ve gözaltı işlemi uyguladı. İstanbul merkezli 48 ilde aynı anda yapılan operasyon kapsamında şüphelilerin adreslerindeki dijital delillere el konuldu.

Şüphelilerin büyük bir bölümünün muazzaf askerler oldukları, hedef şahıslar arasında bir bölümü muvazzaf 10 Albay bulunduğu, bir şüphelinin ise emekli general olduğu öğrenildi.

İstanbul'un Anadolu yakasında ki dört ayrı ankesörlü teklefon üzerinden FETÖ mahrem imamlarıyla irtibat kurdukları belirlenen şüpheliler, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Ankesör telefonların bulunduğu İşyerlerinin ikisinin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki büfe, ikisinin ise Burgurlu ile Ünalan'daki kuruyemişçi olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından daha önce aynı soruşturma kapsamında üç ayrı dalga operasyon düzenlenmiş çok sayıda şüpheli tutuklanmıştı Soruşturma dosyasında çok sayıda itirafçı ifadesi de bulunuyor.

İZMİR'DE DE OPERASYON

İzmir Cumhuriyet  Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK'daki hücre yapılanmasına yönelik soruşturmada, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 75 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Devam eden operasyonda, şüphelilerden 59'nun aktif görevde olduğu 8'nin daha önce ihraç edildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.