Hava Durumu

Kritik görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Görüşme saat 16.05'te başladı. İki liderin görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kritik görüşme sona erdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 2019 yılında cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceklerini ve Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Siyasette biliyorsunuz, hayırlı olan her işte acele etmek lazım" açıklamasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu açıklamasının ardından MHP Lideri Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet etti. Kritik görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için ittifak konusunun masaya yatırıldığı tahmin ediliyor.

 

Bahçeli birkaç gün önce, 2019'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti olarak aday çıkarmayacaklarını, AK Parti'yi destekleyecekleri yönünde açıklama yapmıştı. Erdoğan da Bahçeli'nin çıkışına karşılık "Hayırlı olan işte yavaş davranmamak lazım" diyerek MHP Liderini Beştepe'ye davet ettiğini açıklamıştı.

MUHALEFETTEN TEPKİ

Bahçeli'nin bu kararına muhalif kanattan sert bir tepki gelmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'nin cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek olmasına ilişkin, "Sayın Bahçeli MHP'nin kapısına 'tasfiye sürecindeyiz' diye asmış. Büyük mağazaların kapısında görürsünüz, 'patron çıldırdı, kapatıyoruz, kapış kapış malları dağıtıyorlar' falan. MHP'nin durumu o, 'patron çıldırdı, kapatıyoruz', tasfiye sürecinde bir parti. O yüzden Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları, siyasi tarihte ibret alınacak bir tükenişin geldiği son nokta olarak görmek lazım" şeklinde konuşmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ONLAR BU TRENDEN DÜŞTÜ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.