Hava Durumu

Kritik toplantı! Elektrik fiyatına zam yolda mı?

EPDK, pazartesi günü toplanarak 1 Ekim'den geçerli yeni elektrik fiyatları karara bağlanacak. Genelde, her hafta perşembe günleri toplanan Kurul'un, pazartesi mesaisi enerji sektörünün ve milyonların dikkatlerinin Ankara'ya çevrilmesine neden oldu. Sektör, önemli sayılabilecek bir oranda bir artışın gündeme gelebileceğine işaret ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2019 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2019 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kritik toplantı! Elektrik fiyatına zam yolda mı?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 30 Eylül pazartesi günü toplanacak. Kurul, genelde her hafta perşembe günleri toplanıyor. Bu hafta perşembe günü de bir toplantı yaptı ancak pazartesi günü yeniden toplanma kararı aldı. Toplantıda, 1 Ekim'den itibaren geçerli gerek toptan, gerek tüketici ya da aboneler yönünden yeni elektrik fiyatları karara bağlanacak. 

YÜZDE 10 - 15 ZAM OLABİLİR

Sektör, yüzde 10-15 aralığında bir artışın gündeme gelebileceğine işaret ediyor.

Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ),1 Ekim'e yönelik "toptan elektrik satış fiyatı" konusunda farklı senaryoları içeren bir çalışma yaptığı ve karar mercilerine sunduğu belirtiliyor.

EN SON TEMMUZ'DA YÜZDE 15 ZAM GELMİŞTİ

Elektrikte son fiyat hareketi, 1 Temmuz'da yaşandı. Elektriğe, 1 Temmuz'dan geçerli yüzde 15 zam yapıldı. Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ),elektrik dağıtım ve perakende şirketlere ikili anlaşmalarla sattığı elektriğin birim fiyatı 20.5 kuruşa çıktı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 30 Eylül pazartesi günü toplanacak. Kurul, genelde her hafta perşembe günleri toplanıyor. Bu hafta perşembe günü de bir toplantı yaptı. Pazartesi günü yeniden toplanma kararı aldı. Toplantıda, 1 Ekim'den geçerli gerek toptan, gerek tüketici ya da aboneler yönünden yeni elektrik fiyatları karara bağlanacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.