Hava Durumu

Kritik zirve başladı! Dünyanın gözü İstanbul'da

Filistin'de yapılan katliam sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin liderleri bugün konuyu masaya yatırmak üzere İstanbul'da bir araya geliyor. 'Kudüs Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Zirve sonundaki bildiride Kudüs'ün tarihi statüsünün değiştirilmesine izin vermeyeceğimizi haykıracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kritik zirve başladı! Dünyanın gözü İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'deki son gelişmelerin ardından yaptığı çağrı üzerine İstanbul'da toplanan İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı başladı.

"ABD ORTADOĞU'DAKİ BARIŞ SÜRECİNİ TAHRİP ETMİŞTİR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Filistin meselesinin çözümü için elimizi taşın altına koymalıyız, birlik olmalı ve başka ülkelerin ABD örneğini takip etmelerini önlemeliyiz. ABD'nin adımı Ortadoğu barış sürecini tahrip etmiştir, ABD yönetimi elçiliğini Kudüs'e taşıyarak büyük bir provokasyona imza atmıştır, İsrail'in işgal ve şiddet politikalarının son bulmasının sonu gelmiştir. Hesap vermelerini sağlamalıyız, Başta BM olmak üzere uluslararası kuruluşların bu konuda gereğini yapması gerekir. Filistinli kardeşlerimize ekonomik olarak da destek vermemiz gerekiyor."

Mevlüt Çavuşoğlu, "son olarak Filistin'deki katliamı lanetliyorum ve Filistinli kardeşlerimize kararlı desteğimizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz"  diyerek sözlerini sonlandırdı.

"SİYONİSTLERE İZİN VERMEMELİYİZ"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Liderler Zirvesi'ne katılmak için İstanbul'a hareket etmeden önce Tahran'da yaptığı konuşmada, "Siyonistlerin yasadışı durumlarını kademeli olarak meşru kılmalarına izin vermemeliyiz" diye uyardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'deki son gelişmelerin ardından yaptığı davet üzerine İstanbul'a gittiğini belirten Ruhani, "ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve uluslararası kurallar aykırıdır. ABD yönetimi bugün İslam dünyası ve kamuoyunda her zamankinden daha fazla nefret edilir hale geldi" dedi. Ruhani, Filistin ve Kudüs meselesinin her zaman İslam dünyasının ilk meselesi olduğunu söylerdi ve ekledi, "Bu toprakların gerçek sahibi Filistin halkıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.