Hava Durumu

Kriz tırmanıyor... İran'dan kritik hamle!

ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkması ve yaptırım uygulamaya başlamasının ardından, İran'dan kritik bir hamle geldi. İran devlet televizyonu, ülkenin ikinci nükleer enerji santrali için temelin atıldığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2019 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kriz tırmanıyor... İran'dan kritik hamle!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın P5+1 ülkeleriyle birlikte imzaladığı nükleer anlaşmadan ayrılmasının ardından tansiyon dinmek bilmiyor. ABD'nin anlaşmadan ayrılmasının ardından Tahran yönetimine ağır yaptırımlar uygulamasıyla birlikte gerilen ilişkilerde bugün sıcak bir gelişme yaşandı.

Anlaşma taahhütlerini tek tek iptal eden Tahran yönetimi bugün ikinci bir nükleer enerji santrali için düğmeye basıldığını açıkladı. İran devlet televizyonuna konuşan İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, "Nükleer güç güvenilir elektrik sağlıyor ve her bir santral bize 11 milyon varil petrol kâr sağlayacaktır. Bir diğer deyişle yılda 660 milyon dolar" dedi.

ABD'nin yaptırımları sonrasında ekonomik darboğaza giren İran, nükleer silah üretiminde kilit konumda olan zenginleştirilmiş uranyum üretimini artırma kararı almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.