Hava Durumu

Kudüs'te katliam! Bilanço ağırlaşıyor...

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyanın karşı çıkmasına rağmen ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşınmasıyla için hazırlıklar tamamlandı. Taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 52 Filistinli hayatını kaybederken, bini aşkın kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kudüs'te katliam! Bilanço ağırlaşıyor...

ABD Başkanı Trump'ın İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı bugün faaliyete geçiyor. Türkiye saati ile 16.00'da başlayacak olan açılış töreni öncesinde Gazze'de protestolar başladı. İsrail askerlerinin açtığı ateş nedeniyle 52 kişi hayatını kaybederken, bini aşkın kişi de yaralandı.

CANLI YAYIN: 

'KAPALI ASKERİ BÖLGE' İLAN EDİLDİ

Bu arada İsrail ordusunun, Gazze sınırını "kapalı askeri bölge" ilan ettiği bildirildi.  Ordudan yapılan yazılı açıklamada, sınırda tel örgülerin olduğu bölgenin "kapalı askeri bölge" ilan edildiği ve buradaki herhangi bir hareketliliğin ordunun onayını gerektirdiği belirtildi.

İSRAİL, İHA'LARLA GAZ BOMBASI YAĞDIRIYOR

İsrail askerlerinin sert müdahalelerine rağmen Gazze sınırın farklı bölgelerinde binlerce Filistinli, gösterilerine devam ediyor. Gerçek mermiyle göstericilerin üzerine ateş açan İsrail askerleri, insansız hava araçlarıyla (İHA) da protestocuların üzerine göz yaşartıcı gaz yağdırıyor. 

GAZZE'DE GENEL GREV

Öte yandan Gazze'nin tüm şehirlerinde ilan edilen genel grev kapsamında kamu ve özel tüm kurumlarda milyonluk yürüyüş dolayısıyla iş bırakıldı. Filistinli gruplar, işgal altındaki Doğu Kudüs başta olmak üzere, işgal altındaki Batı Şeria ve İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde Nekbe ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması nedeniyle ABD ve İsrail'in protesto edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bölgede 6 haftadır Büyük Dönüş Yürüyüşü protestoları devam ediyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.