Hava Durumu

'Kudüs'ü terk etmeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etme kararına yönelik tepkisini sertleştirdi. Trump'ın kararının yok hükmünde olduğunu belirten Erdoğan, "Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Kudüs'ü terk etmeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Sivas 6. Olağan Kongresi'nde konuştu, gündeminde Kudüs vardı. Orta Doğu'yu kaosa iten karara yönelik tepkisini sürdüren Erdoğan, "BM kararlarını dahi ayaklar altına almaktan çekinmiyorlar. Son 7 yılda gözlerimizin önünde işlenmeyen vahşet kaldı mı? Paçavraya çevrilmeyen ilke, prensip kaldı mı? Kardeşi kardeşe düşüren için yapılmayan şey kaldı mı? Bizden bu tabloya sessiz kalmamızı, köşemize çekilmemizi istiyorlar. Çocukların kanları üzerine inşa ettikleri zulüm düzenine rıza göstermemizi istiyorlar. Kardeşlerim Müslüman hele de bu Müslüman Türk ise cesur insandır. Bu böyle biline. Biz 'kim var' diye seslenilince fert fert 'ben varım' diye bağırmayı hayatının merkezine yerleştirmiş insanlarız. Bizim için mazlumun da zalimin de kim olduğunu anlamı yoktur. Zalim öz kardeşimiz de olsa karşısına dikilmekten çekinmeyiz" dedi.

TARİHİMİZDE SOYKIRIM YOK

"Bu toprakların tarihinde ey İsrail asla holokost yoktur, soykırım yoktur" diyen Erdoğan, "Bu milletin tarihinde etnik temizlik, katliam yoktur, bu devletin tarihinde işgal yoktur. Çiğ süt içmedik ki karnımız ağrısın. Ecdad nasıl geride hala hayırla yad edilen bir miras bırakmışsa bizim de evlatlarımıza böyle bir miras bırakmamız gerekiyor. Bunun yolu da böyle zamanlardan geçiyor. Bu millet tavrını birilerinin cüssesine göre belirlemeyecek kadar cesur bir millettir" ifadelerini kullandı.

YOK HÜKMÜNDEDİR

Konuşmasında ABD Başkanı Trump'a yüklenen Erdoğan, "Trump'un açıklaması bizim için zaten bir yok hükmündedir. Bunun bir kıymeti harbiyesi yoktur. Orayı başkent ilan etmenizin, büyükelçiliğinizi oraya taşımanızın bizim için bir hükmü yoktur. İşte şecaat arz ederken sirkatin ortaya koydular. Yarın ülkemizi ziyaret edecek Sayın Putin ile de hem bu konuyu hem de Suriye konusunu görüşeceğiz" dedi.

"BU İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR"

İsrail'in bir terör devleti olduğunu belirten Erdoğan, "İsrail askerleri 14 yaşındaki çocuğu gözleri bağlı olarak bakın nasıl sürüklüyorlar? Kudüs Müslümanların harim-ü ismetidir. Kudüs İstanbul'un Konya'nın kardeşidir. Kudüs gözümün nurudur. Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.