Hava Durumu

Kudüs'ü Yahudileştirme planı!

Filistinlilerin Mısır'ın Sina Yarımadası'na sürülmesini teklif eden İsrail, Kudüs'teki Filistinli sayısını azaltma planına hız verdi. İsrail meclisine bağlı Mevzuat Komitesi, binlerce Filistinlinin yaşadığı Şufat Mülteci Kampı ve Kefr Akab mahallelerinin Kudüs'ten ayrılmasını öngören kanun taslağını onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2017 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2017 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kudüs'ü Yahudileştirme planı!

İsrail, Filistinlilerin Mısır'ın Sina Yarımadası'na sürülmesi için diplomatik temas yürütürken diğer yanda Kudüs'teki Filistinli sayısını azaltma planına da hız verdi. İsrail parlamentosu Knesset'e bağlı Mevzuat Komitesi, binlerce Filistinlinin yaşadığı iki mahallenin Kudüs'ten ayrılması ve böylece bu kentteki Filistinli sayısının azaltılmasını öngören kanun teklifini onayladı. İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan haberde, parlamentoda bakanlardan oluşan Mevzuat Komitesinin, aşırı sağcı Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Kudüs İşleri Bakanı Zeev Elkin'in sunduğu İsrail'de daimi ikamet izni taşıyan binlerce Filistinlinin yaşadığı Şufat Mülteci Kampı ve Kefr Akab mahallelerinin Kudüs'ten ayrılmasını öngören kanun teklifini onayladığı belirtildi.

YASA KNESSET'TE OYLANACAK

Teklifin 9 evet, 7 hayır oyuyla kabul edildiği duyurularak, komitede onaylanmasının İsrail meclisi Knesset'te ikinci ve üçüncü okumalarının yapılmasının önünü açtığı aktarıldı. Teklifin ilk okumasının geçen temmuz ayında yapılarak onaylandığı, yasalaşması için ikinci ve üçüncü okumaların da kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.

140 BİN FİLİSTİNLİ

857 bin nüfuslu Kudüs'te Şufat Mülteci Kampı ve Kefr Akab mahallelerinde yaklaşık 140 bin Filistinli yaşıyor. Bazıları İsrail pasaportu taşıyan bu kişilerden çoğunluğunun İsrail'de daimi ikamet izni var. Doğu Kudüs'teki birçok Filistinlinin İsrail vatandaşlığı bulunmuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.