Hava Durumu

Kupada 4'üncü tur! Bursaspor'un rakibi belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. Eleme Turu'nun kura çekimi gerçekleştirildi. Bursaspor, Bayburt Özel İdare'yle; Karacabey Belediye, Tuzlaspor'la; İnegölspor ise Aytemiz Alanyaspor'la eşleşti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kupada 4'üncü tur! Bursaspor'un rakibi belli oldu

Ali ŞAHİN

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu Kura Çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın, İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, kulüp yetkilileri, medya mensupları ve davetliler katıldı.

5 LİGDEN KATILIM

Kura çekiminde söz alan Yılmaz Büyükaydın, "1962 yılında başlayan Türkiye Kupası'nda bu yıl 58. sezonun heyecanını yaşıyoruz. Bu değerli kupada 4. tura kadar geldik. 4. Tur; 5 farklı ligden 54 takımımızla oynanacak. Bu turda Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve BAL'dan takımlarımız yer alacak ve tüm liglerimiz temsil edilecek. Geçmişte Türkiye Kupası'nda sürpriz yapan bir çok takıma şahit olmuş; unutulmayan hikayeleri hep birlikte izlemiştik. Ayrıca Avrupa Kupaları'na katılmanın en kısa yolu da Ziraat Türkiye Kupası'ndan geçiyor. İnşallah fair-play çerçevesinde güzel maçlar izleriz" diye konuştu.

'BAŞARILAR DİLERİZ'

Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ise "Ben de bu kura çekiminin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Fair play çerçevesinde tüm liglerin katılımı kupaya güç veriyor. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" derken Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem de, "Tüm takımlarımıza başarılar dileriz. Türk futbolunun çıta atlaması için Ziraat Türkiye Kupası da büyük bir basamaktır. Umarım fair-play çerçevesinde güzel karşılaşmalar izleriz" ifadelerini kullandı.

MAÇLAR EKİM SONU

ZTK 4. Eleme Turu'nda, Süper Lig'den kupaya bu turda dahil olan Aytemiz Alanyaspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, İstikbal Mobilya Kayserispor, İttifak Holding Konyaspor ve MKE Ankaragücü takımları ile 3. Eleme Turu sonucu tur atlayan 46 takım olmak üzere toplam 54 takım mücadele edecek. Maçlar 29-30-31 Ekim 2019 tarihlerinde tek maç elemine usulüne göre oynanacak.

3 BURSA TAKIMI

Bu turda Bursa'dan da 3 ekip mücadele edecek. Kupaya 2. Ön eleme Turu'nda dahil olan ve büyük bir sürprize imza atarak 3. Tur'da Ümraniyespor'u saf dışı bırakan 3. Lig ekibi Karacabey Belediyespor'un yanı sıra 3. Tur'da rakiplerine şans tanımayan 1. Lig ekibi Bursaspor ve 2. Lig ekibi İnegölspor da 5. Tur'a kalmak için sahaya çıkacak.

2 KOLAY 1 ZOR

Konuşmaların ardından yapılan kura çekimi sonunda eşleşmeler ve maçların oynanacağı stadyumlar belli oldu. Buna göre Bursa'nın ZTK 4. Eleme Turu'nda yarışacak ekiplerden Bursaspor Bayburt'ta Bayburt Özel İdare Spor ile İnegölspor ise Alanya'da Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor ile mücadele edecek. Karacabey Belediyespor ise sahasında TFF 2. Lig ekibi Tuzlaspor'u ağırlayacak. Maçların programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.