Hava Durumu

Kurban Bayramı'nda ALO 181'e gelen ilginç çağrılar

Kurban Bayramı'nda ALO 181 Çevre ve Şehircilik Hattı'nı arayanlar arasında uygunsuz kesim yapıldığını şikayet edenlerin yanında, ilginç ihbarlar da dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2017 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2017 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kurban Bayramı'nda ALO 181'e gelen ilginç çağrılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, 24 saat hizmet verilen ALO 181 hattını bayram süresince arayan 6 bin 13 vatandaş, çevreyi kirletecek şekilde uygunsuz kesim yapanlarla ilgili şikâyetlerini iletti.

Çağrıların büyük çoğunluğu kurban kesiminin daha yoğun olduğu ilk 2 günde gerçekleşti. Çağrı hattını ilk gün 4 bin kişi aradı.

Vatandaşların şikâyeti, ilgili birimlere iletildi. Bu kapsamda yapılan denetimlerde, çevre şartlarına uygunsuz kesim yapanlara idari yaptırım uygulandı.

EN FAZLA ARAMA BÜYÜKŞEHİRLERDEN YAPILDI

Hatta en fazla arama İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Adana, Erzurum, Konya ve Gaziantep'ten yapıldı. Vatandaşların çevre hassasiyeti sadece telefon aramalarıyla da sınırlı kalmadı. Kirlilik oluşan yerlerin fotoğraflarını çeken vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından ALO 181'e ulaşarak tedbir alınmasını istedi.

Vatandaşların çevre kirliliğine ilişkin şikâyetlerinin yanı sıra bayram süresince ALO 181'e ilginç çağrılar ulaştı.

Bunlar arasında, "devlet ile milletin huzur ve güvenliği için kurban kestiği", "şehitlerin ruhu için kurban adadığı" bilgisini veren vatandaşların çağrısı dikkati çekti.

"BULUNDUĞUMUZ YERE EKİP İSTİYORUZ"

Öte yandan, bir vatandaş, kurbanını acı çektirerek kesen kasabı ihbar ederken, bir diğeri kaçan boğalarını yakalayamadıkları için "Bulunduğumuz yere ekip istiyoruz" çağrısını bıraktı.

Arife günü arayan bazı vatandaşlar, uygunsuz kesim yapılacak tezgâhların hazırlandığını belirterek, ihbar etmek için bayram gününe şikâyet randevusu istedi.

Hattı arayan bir vatandaşın hisseli kurbanında hakkının yendiği, bir başkasının da akrabasının imkânı olduğu halde kurban kesmediği şikayetinde bulunarak, bunlara ilişkin ceza verilmesini istemesi dikkati çekti.

Bakanlık yetkilileri, Kurban Bayramı'nda vatandaşların gösterdiği çevre duyarlılığının takdire şayan olduğunu kaydetti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.