Hava Durumu

Kurultay'da konuşan Kılıçdaroğlu'ndan önemli mesajlar!

CHP Kurultayı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, insanların geçim sıkıntısından dolayı intihara sürüklendiğini belirtip," Ankara'daki beyler vicdan sahibi mi? Açlık yoksulluk nedir biliyorlar mı? Kendi gelirlerini arttırdılar, vatandaşı borç batağına soktular" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kurultay'da konuşan Kılıçdaroğlu'ndan önemli mesajlar!

CHP'nin 36. Olağan Kurultayında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomisinde gelinen noktaya dair değerlendirmelerde bulundu. Çiftçinin, kamyon şoförünün, taksi şoförünün dünyanın en pahalı benzinini, mazotunu ödediğini ileri süren Kılıçdaroğlu bu kesimlere, "Senin sorununu TBMM'de, bütçe görüşmelerinde dile getiren parti CHP'dir. Çünkü senin sorunun benim sorunumdur" diye seslendi.

"FAİZİ DÜŞÜRELİM' DEMEKLE FAİZ DÜŞMEZ"

Kılıçdaroğlu, "Çiftçi sabahın köründe tarlaya gidecek, işçi çalışacak, taksi şoförü 2 saat çalışacak, vergi ödeyecek. Seni bu zilletten kurtaracak olan biziz kardeşim. Devleti yönetenler faiz lobisine hizmet eden iktidardır. Yurt dışında bir grup tefeciye ödenen faizin 148 milyar dolar, içerideki bir gruba da 689 milyar TL faiz ödendi. 'Faizi düşürelim' demekle faiz düşmez. Sen yakanı tefecilere kaptırmışsın, üretime değil, tefeciye hizmet eden bir anlayıştan geliyorsun. Biz ülkeyi üretim bandına alacağız. Ülke üretecek. Herkesin işi, herkesin aşı olacak" şeklinde konuştu.

ANKARA'DAKİ BEYLER VİCDAN SAHİBİ Mİ?

"Faiz lobisine hizmet edilirse işsizlik olur" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bugün ciddi bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya kaldığının iddia ederek, "Bugün işsizler kendini dertlerini anlatmak için kendilerini yakmak zorunda kalıyorlar. Ben size 24 yaşındaki Tolunay'ı anlatayım. Denizli'de yaşayan Tolunay yaklaşık 15 gün önce çalıştığı kuruyemiş fabrikasından çıkarıldı. Tolunay bir kağıdın üzerine, 'buraya kadar' diye not yazarak intihar etti. Bir başka vatandaş Ankara'da parlamentonun önünde kendisini yakmaya kalktı. Bütün bunlara bakıldığı zaman biz duyarlılığımızı korurken, Ankara'daki beyler vicdan sahibi mi? Açlık yoksulluk nedir biliyorlar mı? Kendi gelirlerini arttırdılar, vatandaşı borç batağına soktular. CHP'ye zaman zaman haksız eleştiriler geliyor. Vatandaşın sorunuyla ilgilenmediğimizi entel parti olduğumuzu söylüyorlar. Onların yüzüne gözüne dursun, taşeron sorununu bu ülkenin gündemine hangi parti getirdi. Asgari ücret kölelik düzeniydi, bir seçim bildirgesinde 'asgari ücret net bin 500 TL olacak' dedik ve uygulandı. Bir belediye bin 500 TL verebiliyorsa devasa Türkiye Cumhuriyeti hükümeti para mı bulamayacak. Biz bu çarkı değiştireceğiz. Türkiye'yi yeniden üretim bandına alacağız" diye konuştu.

"EKONOMİ POLİTİKALARINI ELDEN GEÇİRECEĞİZ"

CHP'li belediyelerin verdiği hizmetin bütün Türkiye'ye örnek olduğunu aktaran Kılıödaroğlu, "Yerelden başlayarak gücümüzü iktidara taşıyacağız. Önümüzdeki seçimlerde Bursa'yı, Balıkesir'i Manisa'yı, Antalya'yı, Adana'yı, Mersin'i, Ankara'yı ve İstanbul'u alacağız. Adaleti ve cesareti savunacağız. 15 yıldır yoksulluk bitmedi. Size sözüm söz, namus sözü, ilk bir yıl içinde yoksulluğu bu topraklarda tarihe gömeceğiz. Ekonomi nasıl düzelir? Önce OHAL'i kaldıracağız, rant ekonomisinden vazgeçip, ekonomi politikalarını elden geçireceğiz. Üretim ekonomisinin bir gereği olarak asgari ücretlileri vergiden çıkaracağız. Asgari ücretliden vergi almayacağız" ifadelerini kaydetti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.