Hava Durumu

Kütahya ormanları yanıyor

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde çıkan orman yangını devam ediyor. Yangın söndürme çalışmaları gece de aralıksız sürerken Kızılsaray Yaylası'ndaki 7 yayla evi boşaltıldı, büyük ve küçükbaş hayvanlar başka yere sevk edildi. Bölgede bulunan ekiplere vatandaşlar da destek veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kütahya ormanları yanıyor

Edinilen bilgiye göre, dün saat 16.00 sıralarında Ballıca mevkiinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra 6 yangın söndürme helikopteri de bölgeye sevk edildi. Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili oylan yangını, söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor.

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, orman yangınının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Oktar, yangına müdahale için Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Bursa ve Uşak'tan çok sayıda ekibin geldiğini ve çalışmalara başladığını ifade etti. Oktar, "Gündüz 6 yangın söndürme helikopteri müdahalede bulundu. Bölgede halen 28 arazöz ve 3 dozer çalışma yapıyor" dedi.

Bu arada yangın bölgesinde bulunan Kızılsaray Yaylası'ndaki 7 yayla evi boşaltıldı, büyük ve küçükbaş havyanlar bölgeden başka yere sevk edildi.

Orman yangını geç saatlerde Bilecik'in Bozüyük sınırına kadar ilerledi. Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan orman yangını, arazinin engebeli olması nedeniyle kontrol altına alınamadı.

Orman yangını söndürme çalışmaları gecenin geç saatlerine kadar devam ederken söndürme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca yangına müdahale amacıyla 9 helikopter ve 2 uçağın da bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.