Hava Durumu

Kutlucan: 'Afrin operasyonu milli bir duruştur'

Kısa adı KARPAT olan ve 7 ülkede faaliyet gösteren Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Zekeriya Kutlucan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içinde ve dışında yürüttüğü bütün operasyonlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kutlucan: 'Afrin operasyonu milli bir duruştur'

Merkezi Türkiye'de bulunan;  Almanya, Kosova, Makedonya, Gürcistan, İran ve Azerbaycan'da örgütlü Dünya Karapapak Türkleri Birliği adına yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de icra ettiği operasyonların ülkemizin bekası açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Genel Başkan Yardımcısı Zekeriya Kutlucan, Türkiye'nin güneyinde ABD ve destekçisi Batı ülkeleri eliyle oluşturulan terör koridorunun arka planında ikinci bir İsrail devleti kurma niyetinin olduğunu söyledi.

ORDUYA TAM DESTEK!

Bu çerçevede Fırat Kalkanı gibi Afrin'e yönelik operasyonun bölge barışı ve Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Zekeriya Kutlucan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar destekliyoruz. KARPAT olarak ordumuza sadece Afrin'de değil, yurt içinde ve dışında yürüttüğü bütün operasyonlarda her türlü desteği vermeye hazırız. Bu operasyonlar Afrin'de olduğu gibi milli bir duruşun güçlü bir ifadesidir" dedi.

'BÖLGE İNSANI DA KARŞI'

Bölgede ikinci bir terör devleti yapılanmasına o coğrafyanın sakinlerinin de rıza göstermediğine işaret eden Zekeriya Kutlucan, şöyle devam etti: "Fırat'ın doğusu, batısı fark etmez. Bu bölgede insanlar zorla ABD ve İsrail'in kölesi haline getiriliyor. Bölgenin demografik yapısı değiştiriliyor. Arap, Türk, Kürt veya hangi mezhep ve dinden olursa olsun, bölge insanı bu terör devleti dayatmasına şiddetle karşı çıkıyor. Zaten ordumuz son operasyonuyla bu dayatmayı ortadan kaldırmak, bölge insanına istediği huzuru, barışı ve adaleti götürmeyi amaçlamaktadır. İnşallah Fırat'ın doğusu da en kısa zamanda bu şer örgütlerden ve emperyalist devletlerin faaliyetlerinden temizlenecektir. İşte bu hedef doğrultusunda bir Karapapak Türkü olan Çaldırlı Aşık Şenlik'in mısralarıyla diyoruz ki;

Kavga günü namert sapa yer arar/ Er olan göğsünü düşmana gerer/Cemi ervah bizle meydana girer,/Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.