Hava Durumu

Kuzey Irak'a operasyon

Irak'ın kuzeyi Zap ve Metina bölgelerinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen terörist gruba hava operasyonu düzenlendi. Harekât sonucu 8 terörist etkisiz hale getirildi, 2 mağara da imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kuzey Irak'a operasyon

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen arazi aramalarında, Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Irak'ın kuzeyi Zap ve Metina bölgelerinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen silahlı 8 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi, iki mağara imha edildi.

TUNCELİ'DE OPERASYON

Bitlis'in Mutki ilçesinde icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 4 terörist etkisiz hale getirildi. Dört kalaşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, üç roketatar mühimmatı, bir büyük telsiz ele geçirilirken, 10 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.