Hava Durumu

Kuzey Irak'ta hükümet krizi

Memur maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle protestoların yaşandığı Kuzey Irak'ta şimdi de hükümet krizi patlak verdi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Goran hareketi ile Komel partileri hükümetten çekilme kararı aldı. Goran üyesi olan IKBY Meclisi Başkanı Yusuf Muhammed de istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2017 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kuzey Irak'ta hükümet krizi

Memur maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle protesto gösterilerinin yaşandığı Kuzey Irak yönetimi, yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Goran hareketi ile Komel'in kabinedeki bakanlarının istifasına ve iki partinin hükümetten çekilmesine karar verildiği bildirildi.

Yerel basına konuşan Komel Sözcüsü Rebwar Hamed, "Goran ile birlikte hükümetten çekilme kararı aldık" açıklamasını yaptı. Reuters'ın parti kaynaklarına aktardığı haberde ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'nun sözcüsü Yusuf Muhammed'in istifa ettiği belirtildi.

5 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yer alan Süleymaniye kentinde önceki gün başlayan hükümet karşıtı gösterilerde 5 kişi hayatını kaybetmişti. Irak Başbakanı Haydar İbadi ise, göstericilerin zarar görmesi halinde müdahalede bulunacaklarını açıklamıştı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.