Hava Durumu

Kuzey Irak'ta hükümet krizi derinleşiyor!

Tüm tepkilere rağmen gerçekleştirdiği gayrımeşru referandum sonrası çalkantılı günler yaşayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki siyasi kriz derinleşti. Goran hareketi ile Komel partilerinin hükümetten çekilme kararının ardından, IKBY Parlamentosu başkanı da görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kuzey Irak'ta hükümet krizi derinleşiyor!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'deki (IKBY) hükümet krizi derinleşti. Hükümet ortaklarından  Goran hareketi ile Komel partilerinin koalisyondan çekilme kararı sonrası IKBY Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed görevinden istifa ettiğini duyurdu. Göreve geldiği ilk günden bu yana makamını halkın çıkarları için kullanmak istediğini belirten Muhammed, "Eğer bugün istifa kararı alıyorsam, bunu yine aynı amaç için yapıyorum. Gelecekte de yine aynı amaç doğrultusunda yoluma devam edeceğim" dedi.

BAKANLAR AZLEDİLMİŞTİ

IKBY'de muhalefetin başını çeken Goran Hareketi, başkanlık süresi dolan Mesud Barzani'nin görev süresinin uzatılmasına karşı çıkarak Süleymaniye kentinde kitlesel gösteriler düzenlemişti. Süleymaniye kentinde yapılan kitlesel gösterilerde KDP parti binalarının hedef alınmasından sonra, 12 Ekim 2015 tarihinde IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin kararıyla hükümette yer alan Goran Hareketine mensup bakanlar görevinden azledilmişti. Bu gelişmeden sonra siyasi kriz de giderek derinleşmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.