Hava Durumu

Kuzey Irak'tan acı haber: 2 şehidimiz var

Kuzey Irak'ta ikmal konvoyunun geçişi esnasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak etti. 2 askerimiz şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2019 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2019 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kuzey Irak'tan acı haber: 2 şehidimiz var

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde ikmal konvoyunun geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki askerin şehit olduğunu duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada;

"Irak Kuzeyinde 23 Eylül 2019 tarihinde, ikmal konvoyunun geçişi esnasında PKK'lı bölücü teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet,  kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Şehitlerin Antalya ve Kocaeli'deki evlerine ateş düştü.

Piyade Ast Subay Üstçavuş Volkan Tantürk'ün (31) acı haberi Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki baba ocağına düştü. Şehidin haberi Gölcük ilçesi Yukarı Değirmendere'de yaşayan ailesine verildi. Bekar olduğu öğrenilen Tantürk'ün evine yakınları tarafından Türk bayrağı asıldı. Haberi alan vatandaşlar ise şehidin evinin önünde toplanmaya başladı.

6 AYLIK KIZI VARDI

Şehit olan iki askerden P. Teğmen Fikret Dinçer'in ise acı haberi  Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Servis şoförlüğü yapan baba Ali ve anne Zübeyde Dinçer'e haber verilirken, sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletildi.

Şehidin ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, taziye çadırı kuruldu. Evli ve 6 aylık bir kız bebeği olduğu öğrenilen Dinçer'in kız kardeşinin düğünü için gelecek hafta baba ocağına gelme hazırlığı içinde olduğu bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.