Hava Durumu

'Lafla Atatürkçülük olmaz'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Atatürkçüyüz dediler, lafla Atatürkçülük olmaz. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim" diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Lafla Atatürkçülük olmaz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda milletvekillerine seslendi. Konuşmasına "'Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bizim baş tacı ettiğimiz değerlerdir" diyerek başlayan CHP lideri, "Düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı gösterdiler. O bir başka ülkenin bayrağına basılmasına izin vermedi. Dünyanın liderleri onun önünde saygıyla eğilmişlerdir. O döneme yönelik camileri kapattılar bir sürü laf bunlar kulaktan kulağa rivayetler yok böyle bir şey aslında. Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Rahmetli İnönü'ye de her türlü saldırı yapılır. O da mücadele etti. Biz bu ülkeye hizmet eden herkese saygı duyduk. Ölen hiç kimsenin arkasından kötü söz söylemedik.  Atatürkçüyüz dediler lafla Atatürkçülük olmaz. Milletin çıkarlarını gözetmektir Atatürkçülük. Bunlar çiftçinin hasılatından yüzde 4 vergi alıyorlar. Zararından da vergi alırım diyor. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim Atatürkçü olmak için çiftçiyi koruyacaksın" ifadelerini kullandı.

DEVLET ŞU ANDA YÖNETİLMİYOR

Devletin şu anda yönetilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Kim yönetiyor devleti belli değil. Devletin yönetilmediğini 5,5 milyon araç sahibi çok net şekilde öğrendi. Araçlara cam filmi taktırılması. 5,5 milyon kişi 3 milyon 300 bin araca cam filmi taktırdı. Sonra aynı hükümet cam filmini yasaklıyor siz hükümet değil misiniz? Millet ayağa kalktı söküm bedeli araba başına 150 lira. Cebinden ödemiyorsun vatandaşın cebinden alıyorsun sen bu parayı ne hakla alıyorsun? Tepki gelince bakan ceza yazdırmayı kaldırdık diye açıklama yapıyor. Ödeyenlerin paralarını iade ediyor musun? Koskoca Türkiye Cumhuriyet Devleti yönetilmiyor savruluyor" dedi.

BESMELESİZ ET GETİRDİLER

Kırmızı et üreticilerinin sorunlarına da değinen CHP lideri, "TÜİK'in başkanvekili dedi ki et üretiminde yüzde 23 azalma var. 7 yıldır siz et ithalatı yapıyorsunuz. Et ithalatına 5 milyar dolar para ödendi. 70 bin kasap esnafına sesleniyorum sen bunun hesabını sandıktan sormak zorundasın. Bizim kasapları Sırp kasabına teslim ettiler besmelesiz eti getirdiler halka yedirmeye çalışıyorlar. Sen onu otur sarayında ye" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.