Hava Durumu

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı

Ünlü Mandalay Bay Oteli'nin yanında gerçekleşen müzik festivalinde bir saldırgan ateş açması sonucu ilk bilgilere göre, 2 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı

ABD'nin Las Vegas kentinde bir konser alanına yapılan silahlı saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi yaralandı.

ABD'nin Las Vegas kentinde Route 91 Harvest isimli müzik festivali alanına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 50 kişinin öldüğü, aralarında polislerin de olduğu 200'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırganın Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında görülesi üzerine, otelin 29. katından sonrası boşaltıldı. Saldırgan ise vurularak öldürüldü.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz" dedi.

Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor.  Saldırı nedeniyle bir süre kapatılan Las Vegas McCarran Havaalanı, kısmen uçuşlara açıldı.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor. Yetkililer, saldırı sonrası Las Vegas'ın bazı yerlerine girişleri kapattı.  Los Angeles polisi, saldırıyı bir kişinin düzenlediğini açıkladı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.