Hava Durumu

Leylekler Bursa'yı terk etmeye başladı

Avrupa'nın 11. ve Türkiye'nin tek leylek köyü olan Uluabat Gölü kıyısındaki Eski Karaağaç köyünün doğa harikası güzellikleri fotoğrafçılar tarafından ölümsüzleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2017 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2017 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Leylekler Bursa'yı terk etmeye başladı

Afrika üzerinden başlayan yolculuklarında İsrail, Suudi Arabistan'ın ardından en son Türkiye'ye gelen leyleklerin ülkeyi terk etmeye hazırlandıkları şu günlerde 3 aydır misafir oldukları Eski Karaağaç köyüne ilgi arttı. Leylekleri hiç rahatsız etmeden yıllardır birlikte yaşayan köylüler, leyleklerin köylerine huzur getirdiğini dile getirirken gözetleme kulesinden bakarak leylekleri rahat şekilde gözleyip fotoğraflarını çeken turistler de leyleklerin hayatını yakından inceleme imkanı buluyor.

Ağustos ayının ardından sıcak bölgelere göç etmeye hazırlanan leylek sürülerini izlemek için zamanının büyük bir bölümünü köyde geçiren fotoğraf sanatçısı Orhan Turhan sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladığı fotoğraf çekimlerine gün batımına kadar devam ediyor.

Usta fotoğrafçı çektiği birbirinden ilginç fotoğraflarla leylekleriyle ünlü köyün doğa harikası tüm güzelliklerini gözler önüne seriyor.

Uluabat Gölü kıyısında bulunan eski bir Rum köyü olan Eski Karaağaç köyünün tarihi yapısı, doğal güzelliği, sıcakkanlı insanlarıyla köye gelen turistleri kucakladığını belirten Turhan, "Şehrin kargaşa ve gürültüsünden kaçmak istiyorsanız bu güzellikleri kaçırmayın" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.