Hava Durumu

LGS 4. nakil sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığınca ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas dördüncü nakil sonuçları, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2018 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2018 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
LGS 4. nakil sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığınca ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas dördüncü nakil sonuçları, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden ilan edilen sonuçları sorgulama yapabilmek için T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve sorgulama ekranındaki güvenlik kodunun ilgili alana girilmesi yeterli.

YERLEŞTİRMEYE ESAS 4. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA

OKULLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR

MEB'in paylaştığı eğitim sene başında paylaştığı eğitim ve öğretim yılı takvimi ve nakil başvuru takvimine göre okular 17 Eylül Pazartesi günü açılacak.

NAKİL SONUÇLARI SONRASINDA EK TEDBİRLER ALINABİLİR!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, her nakil döneminin ardından ek tedbirler alınabileceğini söyleyerek, "Sonuçların açıklandığı her dönemde, yeniden bir çalışma yapma ihtiyacı ortaya çıkarsa ki bu, veriler üzerinden yapılabilecek bir yorumdur. O tarihte bunlar Bakanlığımızca değerlendirilecektir." diye konuştu.

Yerel yerleştirmeye esas nakil sürecinde, öğrencilerin "mezun oldukları okulda geçirdikleri dönem sayısı"nın ve "tercih önceliği"nin dikkate alınmayacağını vurgulayan Türk, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, ilk yerleştirmeler yapılırken 'Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu' esaslarına göre yerleştirildi. Bu defa 'Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu' işleyecek. Dolayısıyla ilk yerleştirmelerde kılavuz bütün öğrencilere aynı şartlarda uygulanmışsa, bu kılavuz hem yerleşemeyen hem de yerleştiği halde nakil yapacak öğrencilere eşit olarak uygulanacağı için burada bir eşitsizlik veya öğrencilerin aleyhine bir durum söz konusu olmayacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.