Hava Durumu

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bugün yaklaşık 1 milyon öğrenci, bu yıl ilk kez yapılan LGS'de mücadele verdi. Peki öğrencilerin merakla beklediği sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bugün yaklaşık 1 milyon öğrencinin bir yıl boyunca hazırlanıp ter döktüğü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu yıl ilk kez uyguladığı sınav, saat 09.30'da başladı. İki oturum olarak uygulanan LGS'de adaylar önce sözel, daha sonra da sayısal derslerden soruların bulunduğu oturumlara katıldı.

İKİ OTURUM ARASINDA 45 DAKİKALIK MOLA

Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü. Bu bölümde ortaokul sekizinci sınıf Türkçe dersinden 20; din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 10'ar soru yer aldı. Sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden 20'şer olmak üzere toplam 40 soru çıktı ve ikinci oturum 60 dakika sürdü. Öğrenciler iki oturum arasında 45 dakika mola verdi. Saat 09.30'da başlayan sınav 12.30'da tamamlandı.

SONUÇLAR 22 HAZİRAN'DA

LGS'nin tamamlanmasının ardından rahat bir nefes alan öğrenciler, şimdi de MEB'in sonuçları açıklamasını bekleyecek. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran'da ilan edilecek. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirme işlemlerinin detayları 'Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.