Hava Durumu

Lohusa sürecini kolaylaştırmanın yolları...

Bir annenin doğum sonrasında hem fiziksel hem de ruhsal açıdan ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşadığı dönem lohusalıktır. Halk arasında 6 haftalık yani "bebeğin kırkının çıkması" deyimi de aslında bu süreyi kapsamaktadır. Yaklaşık dokuz ay boyunca içinde yaşattığı bebeğini kucağına alıp evine dönen anne, lohusalık döneminde, sadece bebek değil, anne de hem sosyal hem de fiziksel bakıma ihtiyaç duyar.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2019 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2019 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Lohusa sürecini kolaylaştırmanın yolları...

 Lohusalık aynı gebelik dönemi gibi önemsenmesi gereken bir süreçtir. Lohusalar normal doğumda hastanede 24 saat, sezaryen olanlar ise 48 saat gibi bir sürede gözlem altında tutulur. Doğum sonrasında eve giden anneler mutlaka dinlenmelidir fakat bu dinlenme sürekli yatma şeklinde olmamalıdır. Lohusa kadınlar evin içinde dolaşmalı, basit ev işlerini yapmalı ki hem kan dolaşımını kolaylaşsın, hem de kadının kendine olan güvenini artsın. Bunu yaparken de sık sık emzirme saati olacağı ve hareket edeceği göz önünde bulundurulursa rahat bir lohusa pijama veya lohusa gecelik tercih etmek çok önemlidir. Emzirme bölmeli lohusa gecelikler ve beli ayarlanabilir lohusa pijamalar annenin konforunu sağlayacaktır.

Öncelikle hamilelik dönemi boyunca alınan kilolar, bedensel meydana gelen değişimler, göğüslerde meydana gelen büyüme ve değişimler ve lohusalık döneminde rahat hareket edebilmek adına lohusa pijamalarınızı mutlaka en az bir beden büyük olarak tercih etmeniz gerekiyor. Eğer beli ayarlanabilir lohusa gecelik tercih edersiniz kilo alma, kilo verme, şişkinlik ve veya dikiş hassasiyeti durumlarında belinize göre ayarlayarak rahatsız olma durumunuzu ortadan kaldırmış olursunuz. Bebeğinizi rahat emzirirken, kendi kişisel bakımınızı ve ihtiyaçlarınızı çok daha rahat hareketler ile yaparken aynı zamanda zevkinize göre seçtiğiniz lohusa gecelik ve pijama ile estetik görünümünüzü de şık bir hale getirmek sizin elinizde.

Bu süreci sağlıklı ve rahat bir şekilde geçirmeniz için bir diğer ipucu ise mevsim geçişleri ve ortam sıcaklığını göz ardı etmemelisiniz. Kaliteli ve sağlıklı kumaşlar ile sabahlıklı modeller seçerek terlemenizi ve üşümenizi önleyerek bebeğinizi de dolaylı yoldan korumuş olursunuz. Beden veya farklı bir konuda tereddütleriniz var ise satıcı ile iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.