Hava Durumu

Mağarada mahsur kalan çocuklardan iyi haber! 6'sı kurtarıldı

Tayland'daki bir mağarada mahsur kalan 12 futbolcu çocuk ve antrenörleri için başlatılan operasyonda 6 çocuk kurtarıldı. Çocuklar helikopterlerle hastanelere ulaştırıldı. Diğer altı çocuk ve antrenörün çıkarılması için 10 saate ihtiyaç duyulduğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mağarada mahsur kalan çocuklardan iyi haber! 6'sı kurtarıldı

Tayland'da 12 futbolcu çocuk ve antrenörleri için başlatılan uluslararası kurtarma operasyonundan peş peşe son dakika haberleri geliyor. 50'si yabancı 40'ı Taylandlı 90 dalgıcın imza attığı mucizevi operasyondan ilk müjdeyi yerel medya verdi. İki çocuğun kurtulduğu dakikalar sonra resmi açıklamayla doğrulandı. Hemen ardından ise dört çocuğun daha gün ışığına ulaştığı açıklandı. Kurtarma ekibi, ilk çocuğun yerel saatle 17.40'ta (Türkiye saatiyle 13.40) mağara dışına çıktığını duyurdu.

Uluslararası haber ajansları, gelişmeyi beklendiği gibi 'son dakika' koduyla verdi. Mağara içindeki bir Avustralyalı doktorla konuşan gazeteci Florian Witulski, ilk etapta en güçsüz çocukların çıkarıldığını Twitter mesajıyla paylaştı. Tham Luang Mağarası'nın hayli uzağında gelişmeleri takip eden gazeteciler, sirenleri çalarak uzaklaşan ambulansların fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında yer verdi.

Ambulanslardan hemen sonra ise helikopterler havalandı, çocukları 80 kilometre mesafedeki Chiang Rai kentine götürdü. Reuters, ilk çıkarılan çocukların şu anda hastanede olduğunu aktarıyor. BBC muhabiri Dan Johnson, çocukların ailelerinin hastanede beklediğini bildiriyor.

TRUMP'TAN TWITTER MESAJI

Çocuklar kurtulduktan sonra tweet atan ABD Başkanı Donald Trump, Tayland hükümetiyle operasyon için yakın şekilde çalıştıklarını söyledi. Trump, operasyona katılanları 'çok cesur ve yetenekli' diyerek övdü.

YEREL SAATLE 10.00'DA BAŞLADI

Bu sabah Türkiye saatiyle 06.00'da (Yerel saatle 10.00) başlayan operasyonda, mağaradaki ilerleyiş sırasında her çocuğa iki tecrübeli dalgıç eşlik etti. Çocuğa ait oksijen tüpünü de öndeki dalgıç taşıdı.

YARIN YENİ OPERASYON

İçeride kalan altı çocuk ve antrenör için yarın yeni bir kurtarma operasyonuna girişileceği açıklandı.

23 Haziran'da girdikleri mağarada kaybolan çocuklar, dokuz gün sonra İngiliz dalgıçlar tarafından bulunmuştu. Bir haftadır da yetkililer nasıl bir kurtarma operasyonuna girişileceğine karar vermeye çalışıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.