Hava Durumu

Mardin Artuklu 1071 Eğitim ve Kültür Derneği depremzedelerin yanında!

Mardin Artuklu 1071 Eğitim ve Kültür Derneği, Elazığ'daki depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında hazırlanan içerisinde yaşamsal malzemelerin yer aldığı koliler Elazığ'a gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2020 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2020 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mardin Artuklu 1071 Eğitim ve Kültür Derneği depremzedelerin yanında!

Türkiye, cuma günü Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem haberiyle sarsıldı. Birçok ilde hissedilen deprem, Elazığ ve Malatya'da yıkıma neden oldu. Depremde (Elazığ 37, Malatya 4) 41 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi sağ kurtarıldı. Deprem sonrasında hastanelere başvuran 1.607 vatandaşımızdan 1.523'ü taburcu edildi, 84 vatandaşımızın tedavisi ise devam ediyor.

Elazığ'da yaşanan depremin ardından Türkiye tek yürek oldu, depremzedelere yardım etmek için el ele verdi. Mardin Artuklu 1071 Eğitim ve Kültür Derneği de yardım kampanyası kapsamında hazırladıkları kolileri depremzedelere ulaştırdı.  

Yardım kolilerinde depremzedelerin yaşamsal ihtiyaçlarını giderecek malzemelerin olduğu belirtildi. Ayrıca evlerindeki hasar nedeniyle soğuk kış günü çadırda yaşamak zorunda kalan ihtiyaç sahibi çocuklar da unutulmadı.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Mardin Artuklu 1071 Eğitim ve Kültür Derneği Murat Kırmızıoğlu, "Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için tüm milletimizin başı sağ olsun. Yaralı vatandaşlarımıza da Allah acil şifalar versin. Türk milleti, böyle durumlarda sergilediği dayanışma örneğini bir kez daha ortaya koydu. Depremin hemen sonrası ortaya konulan birlik ve beraberliğin gereği olarak bizler de üzerimize düşeni yapmaya gayret gösterdik. Devletimizin başlattığı kampanyalara destek olduk. Mardin Artuklu 1071 Eğitim ve Kültür Derneği olarak bizler de tüm imkanlarımızla oradaki vatandaşlarımızın yanlarındayız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.