Hava Durumu

Marmara'da korkutan deprem! Bursa da sallandı...

Merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem Bursa'da da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2020 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Marmara'da korkutan deprem! Bursa da sallandı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 16.37'de merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremle ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı.

Vali Yerlikaya, "Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim." derken, İmamoğlu ise "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul'umuza geçmiş olsun." paylaşımını yaptı.

OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

AFAD yetkilileri, "Meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

BEŞİK GİBİ

Öte yandan Marmara'da gün boyu büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 57 deprem meydana gelmişti.

Bu arada yaşanan depremin korkusu sosyal medyadaki paylaşımlara da yansıdı:

ÜNLÜ PROFESÖR 'KAÇINILMAZ' DEMİŞTİ

Ekim ayında açıklama yapan deprem Uzmanı Oğuz Gündoğdu da, Bursa'yı deprem konusunda uyarmış,  "Bursa'da olan en son deprem 1855 yılında 7 şiddetinde. Bu fayın harekete geçmesi durumunda Bursa'da 7 şiddetinde deprem bekliyoruz. Büyük depremler 150-200 yılda bir tekrarlanıyor. Bursa'da en son 7 şiddetinde deprem 1855 yılında olduğuna göre Bursa için büyük bir deprem yaklaşmış görünüyor. Bunun için insanlar tedirgin olabilir. Bu tedirginliğin bir paniğe dönüşmesi yanlış. Bir an önce kentsel dönüşüm yapılması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.