Hava Durumu

Meclis'in ilk gündem maddesi belli oldu!

Adalet Bakanı Gül, "Ekim ayında Meclis açıldığında ilk gündem maddesi, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hayata geçmesi olacaktır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meclis'in ilk gündem maddesi belli oldu!

Ekim ayında açılacak olan Meclis'in ilk gündem maddesi belli oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Ekim ayında Meclis açıldığında ilk gündem maddesi, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hayata geçmesi olacaktır."

MHP'nin de büyük çaba harcadığı Yargı Reformu Strateji Belgesi, düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarının genişletilmesi, yargıya güvenin arttırılması gibi hedefler içeriyor. 

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyet yer alıyor. Yargı Reformu Stratejisi'ndeki 9 amaç şu başlıklar altında sıralanıyor: "Hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi", "Yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve şeffaflığının geliştirilmesi", "İnsan kaynaklarının nitelik ve niceliğinin artırılması", "Performans ve verimliliğin artırılması", "Savunma hakkının etkin kullanımının sağlanması", "Adalete erişimin kolaylaştırılması ve hizmetlerden memnuniyetin artırılması","Ceza adaleti sisteminin etkinliğinin artırılması","Hukuk yargılaması ile idari yargılamanın sadeleştirilmesi ve etkinliğinin artırılması", "Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin yaygınlaştırılması".

FEYZİOĞLU "BİR AN ÖNCE YASALAŞMASI LAZIM" DEMİŞTİ

Yargı Reformu paketinin bir an önce çıkması gerektiğini belirten Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada "F-35'lerdeki haksızlıklarını, S-400'deki haklılığımızı ABD ve Avrupa kamuoylarına anlatmak istiyorsak Türkiye'nin hukuk devleti olduğunun imzasını attığımız bu paketin, bu reform sürecinin muhakkak suratle bir an önce kanunlaşmaya başlaması lazım. Bunun bu ay kanunlaşmaya başlaması lazım. Bu ay üzerimize ABD'den çok geldiklerine göre cevabı da bizim bu ay vermemiz gerekiyor" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.