Hava Durumu

Meclis'te tezkere günü

Meclis bugün Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesine olanak sağlayan tezkereyi görüşecek. Saat 16'da başlayacak oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Tezkere metninde, öncekine göre dikkat çeken bazı değişiklikler var.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meclis'te tezkere günü

Türkiye Büyük Millet Meclisi cumartesi günü, Kuzey Irak gündemiyle olağanüstü toplanıyor. Hükümete Suriye ve Irak'a asker gönderme yetkisi veren tezkerenin süresinin uzatılması görüşülecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'te olacak.

Hükümetin 30 Ekim'e kadar süresi vardı ancak tezkerenin 25 Eylül'deki referandumdan önce uzatılması Kuzey Irak yönetimine verilen bir mesaj olacak.

Tezkere metnine de referanduma yönelik ifadeler eklendi. Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldubittiler oluşturmaya yönelik her türlü risk milli güvenliğimiz için hayati önemdedir denildi.

"Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan ve hiçbir meşruiyeti olmayan tek taraflı bölücü girişimler" ifadesi de tezkere metnine girdi.

Tezkerede bu nedenlerle, Türk askerinin Suriye ve Irak'a gönderilmesi konusunda hükümete bir yıl daha yetki veriliyor. MHP'nin ardından CHP de tezkereye destek vereceğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.