Hava Durumu

Meclis'teki tartışmaya Erdoğan'dan sert tepki: 'Rezalet'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul'daki 23 Nisan oturumunda yaşanan tartışma nedeniyle Meclis'ten ayrıldı.  Erdoğan "Genel Kurul'da yaşananlar rezalet" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meclis'teki tartışmaya Erdoğan'dan sert tepki: 'Rezalet'

TBMM'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen oturumda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun '20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum' şeklindeki sözleri ortalığı karıştırdı.  Kılıçdaroğlu konuşmasında, "24 Haziran'da yapacağımız seçimlerde görev süresini dolduracak milletvekillerinin torunlarımıza bırakacağı en güzel miras 15 Temmuz darbe girişimine karşı topyekun direnmektir. Bu kutsal çatı altında arkadaşlarımız darbecilere direnmiş vatandaşlarımıza da moral vermiştir. O gece TBMM'de bulunan 107 milletvekili arkadaşımı bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz'da darbecilerin başarısız kalmasıyla kahraman sıfatını hak eden milletvekillerimizin bazıları üzülerek söylüyorum ki 20 Temmuz darbesiyle TBMM'nin yetkilerini devretmişlerdir. Sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi kurma mirası vardır ki üzülerek söylüyorum bu kötü bir mirastır. 20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum" diye kaydetti.

ÖZEL'İN İFADELERİ

CHP'li Özel ise, "Böyle bir söz almak zorunda kaldığım için üzgünüm. Sayın genel başkandan sonra grup başkanvekilinin sözü almış olması AK Parti'nin içinde bulunduğu rahatsızlığı ortaya koymaktadır. 15 Temmuz akşamı hepimiz birlikteydik. Sayın genel başkanımız bize Meclis'e gitme, seçilmiş hükümete sahip çıkma konusundaki talimatı vermiş. İlk fırsatta Ankara'ya geleceğini söylemiştir. Darbe girişimini araştırma komisyonunda İstanbul Vali Yardımcısının tutanakları ortaya koymaktadır ki, dönemin AK Parti Genel Başkanı Tuzla'daki evine bırakılmış, evinden alınmış, jandarmanın çakarları görüldüğünde Ilgaz Tüneli'ne saklanmıştır." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN YANIT

Tartışmanın ardından söz alan Başbakan Yıldırım, "Daha bu Meclis'e yaraşır bir toplantıyı gönlümüz arzu ederdi. Ana muhalefet partisinin hatibi şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımız ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur. Tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin Başbakanı uçaklara, "alçakları vurun" demiştir." diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul'daki 23 Nisan oturumunda yaşanan tartışma nedeniyle Meclis'ten ayrıldı.  Erdoğan "Genel Kurul'da yaşananlar rezalet" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.