Hava Durumu

Medıcabil'de 1 yılda UBE 200 ameliyatı

Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hayati Aygün yönetiminde uygulanan, omurga cerrahisinde son jenerasyon 'Kapalı Yöntemle (Endoskopik) Unilateral Biportal Endoskopi' (UBE) yöntemiyle yapılan 200 ameliyat gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2019 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Medıcabil'de 1 yılda UBE 200 ameliyatı

Uluslararası kabul görmüş standartları, yöntem ve uygulamaları Bursalıların hizmetine sunan Özel Medicabil Hastanesi'nde, UBE yöntemiyle omurga cerrahisi konusunda çalışan Doç. Dr. Hayati Aygün yönetiminde, 200. ameliyat da başarıyla yapıldı. 200. ameliyatı sonrasında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hayati Aygün, "68 yaşında omurga kanalı darlığı nedeniyle son yıllarda sadece 10-15 metre yürüyebilir bir hale gelmiş bir hastamıza UBE yöntemiyle cerrahi operasyon uyguladık. Kalp sorunları da olan yani açık ameliyatlar için riskli bir hastamızdı. Eskiden bu ameliyatlar açık yapıldığı için böyle hastalar için büyük sıkıntı oluyordu. O yüzden bu tip hastalarımızın ameliyatlarını ya yapmazdık ya da ertelemek zorunda kalırdık. Şimdi UBE yöntemiyle riskli gözüken bu ameliyatları çok daha kolay bir şekilde yapıyor ve hastayı sağlığına kavuşturuyoruz" diye konuştu.

GÜNEY KORE'DE EĞİTİM

UBE yönteminden de bahseden Doç. Dr. Hayati Aygün, "Büyük kırıklar, büyük kamburlar hariç bütün omurga hastalıklarında bu tekniği uygulama şansımız var. Özellikle, bel fıtıkları başta olmak üzere, sırt fıtıkları, boyun fıtığı ve kanal darlığı gibi rahatsızlıkları gideriyoruz. Bu Güney Korelilerin popüler yaptığı bir yöntem. Biz de bu yöntemi yerinde öğrenmek için Güney Kore'ye gidip bir süre orada kaldık ve yaklaşık 1 yıldır başarıyla uyguluyoruz. 1 yılda Özel Medicabil Hastanesi'nde uygulanan bu yeni metotla 200 ameliyat gerçekleştirdik. 200 hasta içerisinde sadece 4 veya 5 hastanın rahatsızlığı nüksetti ve yine aynı sistemle revizyonu yapıldı. Revizyon ameliyatları literatürde yüzde 8 ile 20 arasındadır ancak bizde bu oran yüzde 2.5 civarlarında" dedi.

200. ameliyat sonrasında Doç. Dr. Hayati Aygün, Özel Medicabil Hastanesi ameliyat ekibiyle birlikte bir kutlama pastası kesti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.