Hava Durumu

Medicana Bursa'da önemli çağrı: Artık son bulsun

Bahçeşehir Medicana Hastanesi'nde kendi hastası tarafından silahla vurulan Dr. Fikret Hacıosman'ın hayatını kaybetmesinin ardından basın açıklaması yapan Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Necip Kozalı, "Fiziksel ya da sözel her türlü şiddete duyarsızlaştırmaya ve kanıksanmasına karşıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Medicana Bursa'da önemli çağrı: Artık son bulsun

Medicana Bursa Hastanesi önceki gün Medicana Bahçeşehir Hastanesi'nde Ruh ve Sinir Hastası bir şahıs tarafından ateşli silahla vurularak öldürülmesi üzerine dün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Nilüfer'deki Medicana Bursa Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına hastanenin tüm sağlık çalışanları katıldı. Açıklamayı tüm sağlık çalışanları adına Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Necip Kozalı yaptı. Medicana ailesinin bir ferdini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Necip Kozalı, "Yapılan bu elim saldırı tüm sağlık camiasını derinden üzmüştür. Hayatlarını mesleğine adayan, bir hayat kurtarmak için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımızın böyle bir saldırıya uğraması kabul edilemez. Fiziksel ya da sözel her türlü şiddete duyarsızlaştırmaya ve kanıksanmasına karşıyız" dedi.

'İYİLİK MELEĞİYDİ'

Genel Müdür Necip Kozalı'nın ardından açıklama yapan Medicana İcra Kurulu Başkanı Engin Bozkurt da, öldürülen Dr. Fikret Hacıosaman'la 20 yıldır çalıştıklarını belirterek 'iyilik meleği bir insandı' sözleriyle andı. Doktorların gençliği, bu mesleği öğrenmek, uzmanlaşmak ve insanlara yardımcı olmak için harcadığını söyleyen Bozkurt, "Bu meslektaşımız 57 yaşında en tecrübeli ve verimli döneminde maalesef, saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bizler de meslektaş olarak hekim arkadaşımızı kaybettiğimiz için çok üzgünüz" diye konuştu.

'HERKES DÜŞÜNMELİ'

Gençlerin kısa sürede nasıl bir bunalım halinde olduğunun sorgulanması gerektiğini savunan Bozkurt, "Toplumu yönlendirilenleri, bizlerin, büyüklerin özellikle de eğitimcilerin, gençliğin bu kadar kısa sürede dejenere olmasını başlarını öne eğerek düşünmesi gerekiyor. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz" dedi.

'BU BÖYLE SÜRMEZ'

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Arjantin'in Mar del Plata şehrinde yapılacak G20 Sağlık Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere hareketinden önce, Esenboğa Havalimanında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için alınacak tedbirler konusunda şu bilgileri verdi: "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son halkası olan bu menfur hadise karşısında üzüntümüz tarifsizdir. Bu böyle süremez, TBMM'nin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri konuyla ilgili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi olacaktır. Ayrıca İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile koordineli olarak hukuki ve icrai çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.