Hava Durumu

Medicana Bursa'dan hayati uyarı: Erken teşhiste ölümler azalıyor

Bireyin ve toplumun sağlığının korunması hastalıkların önlenmesi konusunda çeşitli sosyal sorumluluk projelerine destek veren Medicana Bursa Hastanesi güzel bir çalışmaya daha imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2019 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Medicana Bursa'dan hayati uyarı: Erken teşhiste ölümler azalıyor

Kanser hakkındaki farkındalığın artması ve dolayısıyla erken tanı ile erken evrede teşhis konmasına dikkat çekmek için İstanbul Teknik Üniversitesi Ari Teknokent, BEE'O Up Firması ve Bursa Kanserle Yaşam Derneği ile ortak bir çalışmada   yer aldı. Ramada Otelde gerçekleştirilen seminerde konuşan Medicana Bursa Hastanesi Tibbi Onkolji Uzmanı Doç Dr. Nilüfer Avcı , "Erken teşhisin kansere bağlı ölüm oranı büyük bir oranda azalttığı saptanmıştır. Ölüm oranının azalmasında kanser hakkındaki farkındalığın artması ve dolayısıyla erken tanı ile erken evrede teşhis konması etkili olmaktadır.

Erken tanıda amaç, toplumda sık görülen ve erken tanındığı zaman yapılacak tedavi ile hastalığın tamamen yok edilme şansı yüksek olan kanser türleri üzerine yoğunlaşmaktır. Tanısı erken konulabilen, dolayısıyla tedavi şansı daha yüksek olan ve toplumda en sık görülen kanserler arasında kadınlarda meme kanseri ve rahim ağzı kanseri geliyor. Erkeklerde ise prostat kanseri ve hem erkek hem kadınlarda ise kalın barsak kanseri ve deri kanserleri bu gruba giren kanser türleridir. Erken tanı önemlidir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.