Hava Durumu

Medicana Grup'tan Fenerbahçe'ye büyük destek!

MBA okulları ile eğitim sektörüne giren Medicana Grup, Fenerbahçe Kulübü ile yaptığı iş birliğiyle Fenerbahçe Üniversitesi'ni açarak eğitim alanında iddialı bir başlangıç daha yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 07:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 07:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Medicana Grup'tan Fenerbahçe'ye büyük destek!

-Tuba ÖZ-

Fenerbahçe Üniversitesi, 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde, öğrenci kabulüne başlayarak sektöre giriş yapacak. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Fenerbahçe camiası, Medicana Grup iş birliği ile açılacak üniversite sayesinde, örnek alınacak büyük bir toplumsal sosyal sorumluluk örneğini hayata geçiriyor. Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt ile Eğitim Grubu ve Fenerbahçe Üniversitesi'ni konuştuk.

Sağlıkta tecrübesi ve hizmet kalitesiyle önemli bir çizgide bulunan Medicana'nın eğitim alanına girişi hakkında bilgi verir misiniz?

Medicana Grup olarak sağlık alanında çeyrek asrı aşkın bir deneyime sahibiz. İnsanlara hizmet sunmak konusunda çok ciddi bir birikim kazandık. Her ne kadar birbirinden farklı alanlar olsa da sağlıktan sonra eğitim alanında varlık göstererek hizmet ağımızı genişletme kararı aldık. 'Sağlık ve eğitim' hepimizin bildiği gibi toplumsal yaşamın, en temel ve öncelikli ihtiyaçları arasında yer alıyor. Bu iki yaşamsal alanda da Medicana markasıyla topluma hizmet etmek düşüncesi, bizi çok mutlu ediyor.

Eğitime girme kararı ne zaman alındı?

Medicana Grup olarak eğitim alanında yenilikçi bir yapı oluşturmayı aslında uzun yıllardır hayal ediyorduk. Anaokulu ile başlayıp lise bitimine kadar devam edecek kolejler açmayı ve Türkiye'nin geneline hizmet vermeyi hedefliyorduk. Yıllar içerisinde hedefimize adım adım yaklaştık ve geçen yıl itibarıyla gerçeğe dönüştürme şansı bulduk. 

Medicana Eğitim Grup, eğitim amaçlı çok ciddi bileşenleri olan bir entegre organizasyondur. Ülkemizin bu tür topyekûn eğitim hizmetlerini ele alan, yeni nesillerin yetiştirilmesi konusunda sorumluluk alan, ciddi yatırım planlamalarına imza atacak vizyona ve güce sahip yapılara ihtiyacı var. Bu nedenle bugüne kadar ülkemizin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü çaba ve gayret içinde olan Medicana Grup olarak eğitim alanında da ülkesine en üst seviyede hizmet verme kararı aldık. Bu karar çerçevesinde tüm Türkiye sathında eğitim alanındaki hizmetlerimizi yeni nesillerimizle buluşturmayı hedefliyorduk. Bu yıl, aynı zamanda Türkiye'nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Fenerbahçe Kulübü ile bir iş birliğine giderek, Medicana Eğitim Grup şemsiyesi altında Fenerbahçe Üniversitesi'ni hayata geçiriyor, eğitim alanındaki hedeflerimizi üniversite ile taçlandırıyoruz.

Hedefleriniz nelerdir?

Fenerbahçe Üniversitesi, "dijital neslin yenilikçi üniversitesi" misyonu ile eğitim-öğretim hayatına başlayacak. Yenidünya düzenini şekillendiren, dijital dönüşümü yöneten geleceğin küresel liderlerinin yetişeceği bir üniversite olma iddiamız var. Eğitim-öğretim sürecimizdeki yenilikçi yaklaşımlarla birlikte dijital teknolojik altyapı ve sosyal ekosistem ile birlikte mesleki formasyonu yüksek ve entelektüel derinliği olan dünya vatandaşlarını yetiştirmek istiyoruz. Bu dünya vatandaşları aynı zamanda geleceğin dijital profesyonelleri ve girişimcileri olarak geleceğin dünyasında fark ve farkındalık yaratacaktır.

Üniversite hakkında bilgi verir misiniz? İlk öğrenci hangi dönemde alınacak? Kampüs nerede konumlandırılacak?

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacağız. Üniversitemiz şehir üniversitesi konsepti ile öğrencilerimizin kolay ve güvenli ulaşımı, alternatifli toplu taşıma imkânları, kültürel ve sosyal tüketim alanlarına yakınlığı ile İstanbul'un en seçkin semtlerinden biri olan Ataşehir lokasyonunda eğitim-öğretime başlayacaktır. Herkesin öğrenci olmak isteyeceği bir şehir kampüsünde zamanını, hobilerini ve akademik çalışmalarını en verimli şekilde yöneteceği bir yerleşkede okumanın keyfini yaşayacaklarını düşünüyoruz.

---

Üniversitede hangi alanlarda eğitim verilecek?

Fenerbahçe Üniversitesi başlangıçta 5 fakülte ile 2019-2020 döneminde eğitim-öğretime başlayacaktır. Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi.

Üniversitenizi diğerlerinden farklı kılan özelliği ne olacak?

Hiç kuşkusuz ki dünyanın en iyi üniversitelerini incelediğimizde iki önemli odaklanmanın üniversitelerin merkezinde olduğunu görüyoruz. Bunlardan birisi üniversite-sanayi iş birliği, bir diğeri de uluslararası işbirlikleridir. Üniversitemiz bünyesinde bulunan her fakültemiz ve bölümün mutlaka iş dünyası ile iş birliği yapması gerektiğini ve öğrencilerin doğrudan veya dolaylı bu iş ağları içinde tutularak teorik bilgiyi uygulama yapabileceği iş hayatı tecrübesi kazanması ve mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliğinin artırılması için iş dünyası ile bağ oluşturmak çok önemlidir. Benzer anlayışla, üniversitemiz grubumuzun sağlık sektörü işletmelerinde de sektörel deneyimler kazanacaklar. Medicana Grup'un 30 yılı aşan sağlık sektörü deneyimi, FB kulübünün spordaki başarısı ve camianın gücü öğrencilerin profesyonel yaşama hazırlanmasında önemli destek olacak. Medicana Grup şirketlerinde staj ve öncelikli işe alım imkânları sağlanacak.

Üniversitenin öğrencilere sunacağı olanaklar nelerdir?

Öğrenciyi merkezinde tutan üniversitemiz açısından öğrencilerin özgür ve yaratıcı düşüncesi, bir fikri ticarileştirebilecekleri kuluçka merkezi ve girişimcilik ofisleri, teknoloji üretimi ve transferi yapabilecekleri özel sektör destekli öğrenci kulüp ve platformları üniversitemiz tarafından desteklenecektir. Diğer taraftan kamu yararı ve sosyal çözüm üreten enstitüler ve merkezler kurularak araştırma projeleri yapılacak, öğrencilerimiz bu projelerin içinde öğretim üyeleriyle birlikte yer alacaklardır. Üniversitemiz öğrencileri için spor kulübümüzün imkân tanıdığı çerçevede, spor olanaklarından en üst düzeyde faydalanma imkânı bulacaklar. Medicana Sağlık Grup'un tüm hastanelerinden avantajlı hizmet alacaklar. Üniversitemizin spor, iyi yaşam ve sağlıklı yaşam konularında öğrencilerimize sunacağı olanaklar birçok üniversitenin önünde olacaktır.

Burs politikanız nedir?

Üniversitemiz malumunuz ÖSYM merkezi sisteminden öğrenci almaktadır. Tam burs, yüzde 50 burs ve yüzde 25 burs olmak üzere başarı ve tercih bursları söz konusudur. Yüksek burs oranlarıyla Türkiye'nin en çok burs veren üniversiteleri arasında yer alacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.