Hava Durumu

Medipol Başakşehir, kasasını da doldurdu!

Bu sezon Avrupa'da büyük bir başarıya imza atan Medipol Başakşehir, Avrupa Ligi J Grubu son maçında deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 yenerek 10 puanla gruptan lider olarak çıkmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2019 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2019 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Medipol Başakşehir, kasasını da doldurdu!

Sezon başında uluslararası arenada Türkiye 5 takımla temsil edilirken, grup maçlarının sona ermesinin ardından yola devam eden tek Türk takımı olarak Turuncu Lacivertliler kaldı. Başakşehir, Avrupa'da ortaya koyduğu bu başarı sayesinde kasasını da doldurdu.

GRUPLARA KALDI

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ile bu sezonki Avrupa macerasına başlayan Başakşehir, Yunan temsilcisi Olympiakos'a elenerek Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Lige direkt olarak grup aşamasından başlayan Turuncu Lacivertli takıma, 2.92 milyon avro katılım payı alma hakkı doğdu.

LİDER BİTİRDİ

J Grubu'nda Roma, Mönchengladbach ve Wolfsberger ile eşleşen Okan Buruk'un takımı, 3 galibiyet, 1 beraberlik için 1 milyon 900 bin avro, beraberlik primlerinin yeniden dağıtılmasından dolayı da 285 bin avro aldı. Başakşehir, ayrıca grubu lider bitirdiği için 1 milyon avro, son 32 turuna kaldığından için de 500 bin avro olmak üzere toplam 3 milyon 685 bin avro başarı primini kasasına koydu. İstanbul ekibi, takımların kulüp sıralamasındaki yerlerine göre değişen paydan da 572 bin avro elde etti. Medipol Başakşehir'in tüm bu gelirlerinin toplamı ise 7 milyon 177 bin avro (yaklaşık 46 milyon TL) olarak kayıtlara geçti. İstanbul ekibi Son 32 turunda da başarılı olursa kasasına 1,1 milyon avro daha koyacak. 

---------------

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.