Hava Durumu

Mehmet Altan'ın tahliye talebine ret

Anayasa Mahkemesi'nin, hakkında "hak ihlali" kararı verdiği Mehmet Altan'ın avukatları tarafından yapılan tahliye başvurusu, üst mahkemece reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mehmet Altan'ın tahliye talebine ret

Gazeteci Mehmet Altan'ın avukatlarının, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından, müvekkilinin durumunu yeniden değerlendiren ve davaya bakan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutukluluk halinin devamı yönündeki hükmüne yaptıkları itiraz, üst mahkeme olan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya bakan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının yasal dayanaktan yoksun olmayıp Anayasa'nın 153/son maddesinde yer alan hükümden hareketle bir karara varıldığını belirterek, gerekçeli kararın henüz yayınlanmadığı derdest dava mahkemesinde tutukluluk konusunda değerlendirmeyi bu kararın yayınlanmasının ön koşula tabi tuttuğu anlaşılıp, itirazın reddi yönünde karar verildiği vurgulandı.

BİR HAKİM MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Mahkeme heyeti, tutukluluğun devamına ilişkin verilen kararın usul ve yasaya uygun olduğunu, bu nedenle sanık avukatlarınca yapılan itirazın oy çokluğuyla reddine karar verdi. Karara, üye hakim Halit İçdemir muhalefet şerhi koydu. Hakim İçdemir muhalefet şerhinde, Anayasa mahkemesinin kararlarının bağlayıcı ve kesin olduğunu belirterek, kararlara karşı başvuru merciinin de bulunmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında önceki gün Anayasa Mahkemesi tarafından 'hak ihlali' gerekçesiyle tahliye kararı verilmişti. Alpay ve Altan'ın dosyasına bakan Ağır Ceza Mahkemeleri, tahliye kararının henüz Resmi Gazete'de yayımlanmadığını gerekçe göstererek talepleri reddetmişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.