Hava Durumu

'Mehmetçiğimiz gürül gürül gidiyor'

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,  "Milletimizin iradesini yere düşürmeyiz. Millet bize yürü kardeşim arkamızda biz varız diyor. Mehmetçiğimiz de yürüyor, gürül gürül gidiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2018 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Mehmetçiğimiz gürül gürül gidiyor'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Zonguldaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği birlik ve beraberlik programına katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "5 bin tır silah göndermek suretiyle PKK'nın bir kolu olduğunu bugün bütün dünyanın reddedemediği PYD, YPG'yi güneyimizden bir terör kuşağı oluşturmak suretiyle Ortadoğu ve Hicaz ile bizim bağımızı koparmak, daha sonrasında Türkiye'den parça koparmak ve daha sonrasında ülkemizin güvenliğini esaret altına almak için besledikleri terör örgütünün yaptıkları ortaya çıktı. Şimdi biz Allah'ın izniyle, milletimizin büyük desteğiyle, ordumuzun gücüyle onların tepesine biniyoruz. Allah'ın izniyle onları oradan temizleyeceğiz. Zeytin Dalı Harekatı'nın amacı güney sınırımızda terör kuşağı oluşturulmasına engel olmaktır. Zeytin Dalı Harekatı'nın amacı bu bölgeden Türkiye'ye sızan PKK'lı, PYD'li, YPG'li, DAEŞ'li teröristlerin eylem potansiyelini ortadan kaldırmaktır" diye konuştu.

800 CİVARINDA ROKET ATTILAR

 "Zeytin Dalı Harekatı'nın amacı 3.5 milyon Suriyeli kardeşimizin yeniden kendi vatanlarına dönerek, kendi hayatlarına kaldıkları yerlerden devam etmelerini sağlamak içindir" diyen Çavuşoğlu, "Zeytin Dalı Harekatı'nın nedeni o bölgeden yaklaşık 800 civarında roketin atıldığı Hatay, Kilis gibi illerimizin güvenliğini tesis altına almak içindir. Bugün karşımızda bulunan unsurlar çok net şekilde teröristtir, terör örgütleridir. Birileri televizyon ekranlarından 'elimizde istihbarı kayıtlar yok, biz bunlara terörist diyemiyoruz' dese de PYD terör örgütüdür. PKK'dır, YPG'dir bunlar. Siz kabul etseniz de böyledir, etmeseniz de böyledir" ifadelerini kullandı.

TERÖRİST DEĞİL DE NEDİR?

"Hatay'da bir roketle uyurken uykusunda şahadet şerbetini içen 16 yaşındaki Fatma kardeşimizi katledenler terörist değil de, nedir Allah aşkına" diye soran Çavuşoğlu, "Ülke için siyaset yapmak üzere yola çıkanların televizyon ekranlarına çıkarak kendilerine sorulan PYD bir terör örgütü diyor musunuz diye sorulduğunda, 'elimizde bir veri yok. İstihbarat kaydı yok. Bir şey diyemiyoruz' diyenlere yuh olsun. Mehmetçiğimiz bayrak için, vatan için, bizim çocuklarımızın emniyeti için, vatanın emniyeti için orada göğüs göğüsse çarpışırken, bunu içeriden siyasetçilerin bu şekilde söylemesi ihanettir" dedi.

3,5 MİLYON SURİYELİ GERİ DÖNECEK

Mehmetçik'in orada büyük bir kahramanlık mücadelesi verdiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Birilerinin bunun arkasından teşkilat yapması Mehmetçiğimiz sadece moral ve motivasyonunu bozar. Ama gücünden bir şey kaybettirmez. Milletimizin iradesini yere düşürmeyiz. Millet bize yürü kardeşim arkamızda biz varız diyor. Mehmetçiğimiz de yürüyor, gürül gürül gidiyor. Orayı kısa süre içerisinde inşallah planlandığı gibi temizleyecek ve Suriyeli 3,5 milyon kardeşimizin yeniden evine dönmesinin imkanını sağlayacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.