Hava Durumu

Meksika 8.2 ile sallandı

Meksika'da 8.2 şiddetinde deprem oldu, ilk belirlemelere göre depremde 5 kişi hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Meksika 8.2 ile sallandı

Meksika'da 8.2 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi. Deprem'in merkez üssünün güney sahilindeki Pijijiapan kasabasının 123 kilometre güneybatısı olduğu ve 33 kilometre derinlikte gerçekleştiği duyuruldu.

Depremde ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti. Tsunami gözlem merkezi, depremden sonra en büyüğü 0.7 metre yüksekliğinde olan dalgalar gözlendiğini belirtti.

Meksika Başbakanı Pena Nieto, depremin şiddetinin 8.2 olduğunu ve son yüzyılda ülkede görülen en şiddetli deprem olduğunu açıkladı.

Sarsıntıdan dolayı bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanırken, merkez üssünden 1000 kilometre uzaklıktaki başkent Mexico City'de dahi insanların binaları boşaltarak sokaklara çıktığı gözlemlendi.

Etkisi yüzlerce kilometre ötedeki şehirlerden dahi şiddetli olarak hissedildi ve güvenlik kameralarına yansıdı.

Meksika Halk Koruma Merkezi, depremin 1985 yılında meydana gelen ve en az 5 bin kişinin hayatını kaybettiği 8 büyüklüğündeki depremin ardından ülkeyi vuran en büyük deprem olduğunu bildirdi.

YIKICI TSUNAMİ UYARISI

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi "geniş çaplı tsunami dalgaları olası" açıklaması yaptı. Tsunaminin yıkıcı etkisi olabileceği uyarısında da bulunuldu.

Uyarı, Meksika, Guatemala, Nikaragua, Panama, Honduras ve Ekvador sahillerini kapsıyor. Hawaii, Guam ve diğer PAsifik adaları için de tehlike değerlendirmesi sürmekte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.