Hava Durumu

Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe'de istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i kabul etti. Görüşme 17:50 civarında sona erdi. Gökçek görüşme sonrası Twitter'dan istifasını açıklayacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek randevu talep ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bugün Beştepe'de buluştu. 15.30'da planlanan görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun programından dolayı 16.00'ya sarktı.

Başkan Gökçek "Gökçekli ve Gökçeksiz Ankara" başlıklı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını Cumhurbaşkanı'na götürdü.

Melih Gökçek'in istifa etmeden önce son bir kez daha Erdoğan'la görüşmek istiyordu. Bu son görüşmenin bugün olması bekleniyordu.

Melih Gökçek saat 16.00'da Beştepe'ye geldi. Görüşme saat 17:50 civarında sona erdi. Gökçek saat 17:55'te Beştepe'den ayrıldı.

Melih Gökçek görüşme sonrası Twitter'dan yaptığı tarihi açıklamada şunları söyledi: "İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim.

Aynı dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan Twetter hesabından "Bu yola makam koltuk sevdasıyla değil hizmet sevdasıyla çıktık" açıklamasında bulundu.

Melih Gökçek'in neden bu süreyi bir hafta uzattığı ise kafalarda soru işareti oluşturdu. Gökçek'in cumartesi gününü beklemeden çarşamba günü istifasını vereceği de iddialar arasında... Gökçek 24 yıldır Ankara Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'de Gökçek'in Beştepe'de olduğu saatlerde görevini bıraktığını açıkladı. İki kritik ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği doğrultuda karar almalarının ardından, gözler Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a çevrildi...

GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEDİ!

Gökçek göreve geldiği tarihten bu yana gündemden hiç düşmedi.  Twetter'i aktif bir şekilde kullanan Gökçek'in çok fazla sayıda takipçisi var. 

37 yıldır Sıhhiye'de yer alan Hitit Güneşi Kursu, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 1994'te belediye başkanı olmasıyla tartışma konusu oldu.

Su kirliliği bir dönem çok tartışılınca Melih Gökçek kamaraların karşısına geçerek çeşme suyu içmesi de çok konuşulan olaylardan biri oldu.

Gökçek üniversitelilerle ve mimarlar odasıyla sık sık sorun yaşadı.

Bülent Arınç'ın "Ankara'yı parsel parsel sattı" sözleri de Arınç ve Gökçek'i bir dönem karşı karşıya getirmişti.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.