Hava Durumu

Melih Gökçek istifa etti!

Erdoğan tarafından istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa ettiğini açıkladı. "Emir demiri keser" diyen Gökçek, "Başarısız olduğum için değil, sayın Erdoğan istediği için istifa ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2017 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Melih Gökçek istifa etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceği merakla bekleniyordu. Gökçek, 23 Ekim Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son bir kez daha görüştü ve sosyal medya hesabından cumartesi (bugün) görevini bırakacağını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bugün istifasını sunacağı olağanüstü meclis toplantısında 23.5 yılda yaptıkları çalışmaları 'Dünden bugüne Ankara' isimli bir sunumla anlattı.

İşte Gökçek'in açıklamaları:

Ankara'da 146 tane yeni bulvar açtık. 7 bin 255 kilometre yeni yol açmışız. Bölünmüş yolları yapıp trafik kazalarını önledik. Kentimize 5 giriş yaptık. Biz belediye başkanlığımıza geldiğimizde hava kirliliğinde kuşlar ağaçtan dökülürdü. Havayı temizledik.

Milyonlara dokunduk ve hizmet verdik. Onlarca sosyal ve kültürel proje örnek alındı. Ankara Belediyesi olarak sayısız ödül aldık. Avrupa Konseyi tarafından verilen 4 büyük ödülden bahsetmek istiyorum. Lahey, Viyana ve Ankara bu ödülleri 8 senede aldı. Avrupa Konseyinden 2 ödül alan tek belediye başkanı yokken Allah nasip etti Melih Gökçek 4 ödül alan belediye başkanı oldu.

Ben yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim AK Parti umut olmuş bir harekettir. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu hareket yeni bir Türkiye'nin doğuşunu sağlamıştır. Yaşam kalitesini artıracak projelerin yanında Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine sahip çıkılmıştır.

"ERDOĞAN'IN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUM"

AK Parti'mizin yürütme kurulunda yapılan değerlendirmesi ile liderimiz Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Ben bir dava ahlakından geliyorum benim davamda şahsi çıkarlar için davaya zarar vermek yoktur. Benim davamda emir demiri keser. Bunları gerçekleştiren bir iktidar ve lider var. Bizler bu umudu inşa ederken o gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğimi düşündü bugün ise istifamı isteyerek katkı sağlamamı istedi. Yorgun olduğum için değil, başarısız olduğumu düşündüğüm için değil sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum.

NELER OLDU?

İstifa iddialarının gündeme gelmesi ile görevi bırakan ilk isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Topbaş'ın direnmeden çekilmesinin ardından, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe sırayla görevini bırakan isimler oldu.

Altepe'nin de çekilip çekilmeyeceği uzun süre tartışıldı. Son ana kadar bekleyen Altepe, katıldığı bir açılış sonrası basın açıklaması yaparak, "Alnımız ak, başımız dik" dedi ve istifa ettiğini belirtti.

Altepe'nin ardından Melih Gökçek de istifa kararın vererek görevi bıraktığını açıkladı. Geriye ise son bir isim kaldı o da Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur... Uğur pazartesi günü kamuoyuna açıklama yapacağını söyledi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.